Κοραλία Καράντη: «Δεν υπάρχει τελειωμός στα λάθη στην ελληνική τηλεόραση»


02-12-2017 1:33

Η Κοραλία Καράντη σε συνέντευξή της μίλησε για τα λάθη της τηλεόρασης.

Διαχρονικά, ποια πιστεύετε ότι είναι τα λάθη της τηλεόρασης;

Δεν υπάρχει τελειωμός στα λάθη. Κριτήριο είναι το εύκολο χρήμα και ο λιγότερος κόπος. Αυτήν τη στιγμή η τηλεόραση ανθεί παγκοσμίως. Γίνονται καταπληκτικά πράγματα στα κανάλια του κόσμου, σε όλα τα τηλεοπτικά είδη, και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Γιατί δεν μπορούμε;

Γιατί έχουμε πνιγεί στα τουρκικά σίριαλ και στα ριάλιτι. Γι” αυτό.

Αν έπρεπε να απομονώσετε ένα λάθος ως το σημαντικότερο, ποιο θα ήταν αυτό;

Η έλλειψη φαντασίας. Όταν κάτι γίνεται επιτυχία σε ένα κανάλι, την επόμενη χρονιά το βλέπουμε να αναπαράγεται επί δέκα στα υπόλοιπα.

Παρακολουθείτε ξένες σειρές;

Πάρα πολλές. Έχω δει τα πάντα όλα. Πιστεύω ότι η ξένη τηλεόραση έχει υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τη σύγχρονη λογοτεχνία. Όλοι, νέοι και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, ασχολούνται, βλέπουν, ρουφάνε αυτά τα προϊόντα. Γίνονται πάρα πολύ ωραία πράγματα, είναι λογικό. Μετά φέρονται, για παράδειγμα, βιβλία στην τηλεόραση με καταπληκτικό τρόπο.

Και εδώ έχουν γίνει κάποιες μεταφορές βιβλίων στην τηλεόραση… Εντάξει, δεν γίνονται πάντοτε με τον καλύτερο τρόπο. Κάποιες φορές είναι επιτυχημένες, κάποιες όχι.

Ποια ξένη σειρά ξεχωρίζετε τόσο, ώστε να μας την προτείνετε;

Μία καταπληκτική σειρά, που πέρασε μάλιστα στο ντούκου όταν παίχτηκε και στην ελληνική τηλεόραση, ήταν το «Boardwalk Empire». Μία σειρά του τηλεοπτικού (καναλιού ΗΒΟ φτιαγμένη στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, με βιογραφικά στοιχεία και εξαιρετικό σενάριο και ηθοποιούς. Μιλάμε για ένα τέλειο πράγμα και για το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό. Φυσικά, υπάρχουν δεκάδες άλλες σειρές αντίστοιχου επιπέδου.

Πηγή: TV Έθνος