Για την… "σχέση" τους μίλησα Μέρκελ και Ερντογάν στο τηλέφωνο


01-12-2017 14:41

Οι διμερείς σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας και η κατάσταση στην Συρία ήταν τα βασικά ζητήματα της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες η Καγκελάριος "Ανγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη στήριξης των διαπραγματεύσεων της Γενεύης, ενώ σημείο «τριβής» παραμένει η φυλάκιση γερμανών πολιτών από τις τουρκικές αρχές.

Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις, ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Βερολίνο εξακολουθεί να τις θεωρεί βεβαρημένες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε πως «υπάρχει ανάγκη βελτίωσης και για αυτό απαιτούνται βήματα. Σε αυτό το πλαίσιο η Καγκελάριος για άλλη μια φορά, με έμφαση, επεσήμανε την κατάσταση των Γερμανών κρατούμενων στην Τουρκία και την στάση αρχής της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα».

Σε ό,τι αφορά την Συρία τόνισε ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο ηγετών και ότι «ο εμφύλιος πόλεμος, ο οποίος ήδη κρατάει πάρα πολύ και έχει κοστίσει πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές, μπορεί να ξεπεραστεί μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων της Γενεύης και για αυτό τον λόγο πρέπει αυτές οι διαπραγματεύσεις να στηριχθούν από όλες τις πλευρές».

Πηγή: www.newsit.gr