Σαουδική Αραβία: Εξηγήσεις από Καμμένο και "πόλεμος" σε ΝΔ


29-11-2017 21:41

Για μια συμφωνία καθ" όλα νόμιμη χωρίς “μίζες” η τίποτα άλλο παράτυπο έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, σχετικά με την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραδέχτηκε πως η Σαουδική Αραβία θέλει και νέα συμφωνία για πώληση βομβών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 , ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε ως ψεύτες όσους αναφέρουν τον Παπαδόπουλο ως «μεσάζοντα» που ήρθε σε συμφωνία με το Ελληνικό κράτος, με σκοπό να πάρει κάποια «μίζα»

Όπως υποστήριξε, ο κ. Παπαδόπουλος επιλέχθηκε από την Σαουδική Αραβία προκειμένου να κινήσει κάποιες διαδικασίες ώστε να έρθει σε πέρας η συμφωνία. Από κει και πέρα αν η Σαουδική Αραβία τον αντάμειψε γι αυτό, δεν είναι υπόθεση της Ελλάδας.

Μάλιστα όπως τόνισε όλοι οι χώρες επιλέγουν κάποιον, η κάποια εταιρεία προκειμένου να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν μια διακρατική συμφωνία.

Από εκεί και πέρα ο κ. Παπαδόπουλος όπως είπε, δεν είχε καμία ανάμιξη στην μεταφορά των βλημάτων, ούτε στην πληρωμή, η οποία γίνεται απευθείας από το ένα υπουργείο Οικονομικών στο άλλο.

«Επιτέθηκε» στην ΝΔ λέγοντας πως έχει «εξευτελιστεί» με αυτήν υπόθεση στην Βουλή, καθώς όπως υπογράμμισε διασπείρει ψέμματα για την συμφωνία και ον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου.

Διευκρίνισε επίσης πως ο αριθμός των βλημάτων είναι συγκεκριμένος, και αυτός είναι 300.000.

«Ο Σφακιανάκης ήθελε να πουλήσουμε 3 φορές πιο φτηνά»

Αναφερόμενος στην εμπλοκή του Τζον Σφακιανάκη στην υπόθεση, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε πως ενώ είχε επιτευχθεί συμφωνία, παρουσιάστηκε στο υπουργείο υποστηρίζοντας πως είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτό που ήθελε, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ήταν να κατεβάσει την τιμή τρεις φορές κάτω. Όταν όμως του ζητήθηκαν από τους αρμόδιους τα στοχεία του για να επικοινωνήσουν, τότε αυτός έγινε… καπνός.

Μάλιστα όπως είπε ήταν αυτός που αρχικά στοχοποίησε ως «ύποπτο» τον κ. Παπαδόπουλο προκειμένου να υπονομεύσει την διακρατική συμφωνία.

«Ο πρέσβης πίστεψε τον Σφακιανάκη»

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην αντίδραση του Έλληνα πρέσβη στην Σαουδική Αραβία για τον κ. Παπαδόπουλο. Όπως σημείωσε η αντίδρασή του οφείλεται στο ότι πίστεψε τον κ,. Σφακιανάκη ότι εκπροσωπεί υπουργό της Σαουδικής Αραβίας και ότι ο Παπαδόπουλος παίζει «σκοτεινό» ρόλο.

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας ο πρέσβης δεν διασταύρωσε τα όσα του είπε ο κ. Σφακιανάκης.

Ήθελε κι άλλες συμφωνίες ο Παπαδόπουλος

Πάντως ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι ο Παπαδόπουλος είχε πλησιάσει κι άλλες φορές την ελληνική κυβέρνηση ζητώντας συμφωνίες και για άλλα κράτη που διατεινόταν ότι εκπροσωπούσε. Μια απ’ αυτές ήταν και η ενοικίαση των εγκαταστάσεων της ΕΑΣ στο Λαύριο.

Υποστήριξε όμως ότι η συμφωνία για τα βλήματα επετεύχθη γιατί ήταν διακρατική, με πιστοποιητικό τελικού παραλήπτη, και όχι συμφωνία με έναν «μεσάζοντα».

«Μας ζήτησε κι άλλη συμφωνία η Σαουδική Αραβία»

Ο Πάνος Καμμένος παραδέχτηκε επίσης πως κάποιο καιρό μετά την συμφωνία αυτή, η Σαουδική Αραβία ήθελα να αγοράσει και 100.000 βόμβες. Το υπουργείο όμως απάντησε πως αν ολοκληρωθεί η διαδικασία και η πληρωμή για τα βλήματα, δεν θα υπάρξει άλλη συμφωνία.

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά πως «και η Ιορδανία να ερχόταν να μας ζητήσει τα βλήματα όταν κάναμε τον διαγωνισμό, με τις απαραίτητες διαδικασίες, θα κάναμε μαζί της συμφωνία».

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα περιμένει και να εκδοθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την Σαουδική Αραβία και τον πόλεμο που διεξάγει ώστε να δει και αυτή τι θα πράξει.

 

 

 

Πηγή: www.newsit.gr