Έπεσε στον Ατλαντικό Ρωσικός διαστημικός πύραυλος. Τα ρίχνει στον… αγιασμό η εκκλησία


29-11-2017 20:06

Στον Ατλαντικό κατέληξε ο ρωσικός πύραυλος “Σογιούζ” που εκτοξεύτηκε από την διαστημική υπηρεσία Roskosmos από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι. Ωστόσο κάπιο λάθος στον υπολογισμό έκανε τον πύραυλο αντί για το διάστημα να βρεθεί… στην θάλασσα.

Εκτός όμως αυτό το περιστατικό αυτό καθεαυτό, αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση ενός πρωτοδιάκονου, του Αντρέι Κουράγιεφ, οποίος λίγο πολύ έκανε λόγο για… κακή ποιότητα αγιασμού του πυραύλου πριν εκτοξευθεί.

«Εάν ο άνθρωπος κάνει κάτι, και δεν το κάνει καλά, τότε το ζήτημα που πρέπει να τον απασχολήσει είναι τι είναι αυτό που δεν έκανε σωστά. Είναι πολύ περίεργο που η εκκλησία παρέχει υπηρεσίες (ευλογώντας τους πυραύλους πριν την εκτόξευση) αλλά δεν λογοδοτεί για την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών» δήλωσε ο Κουράγιεφ, στρεφόμενος προφανώς εναντίον του ιερωμένου που έκανε τον αγιασμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται πρόβλημα στο κοσμοδρόμιο

Ο πύραυλος, εκτός από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteror-M έπρεπε να θέσει σε τροχιά στο διάστημα ακόμη 19 μικρές διαστημικές συσκευές, επιστημονικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Την εκτόξευση του πυραύλου παρακολουθούσε αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν και ομάδα δημοσιογράφων των κεντρικών ΜΜΕ.

Η πρώτη εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι, είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2016 παρουσία του προέδρου Βαλντίμιρ Πούτιν, αλλά είχε αναβληθεί για ένα εικοσιτετράωρο για τεχνικούς λόγους, που είχαν σχέση με το γεγονός ότι δεν ήταν έτοιμη η εφεδρική γραμμή του κέντρου ελέγχου.

Μετά από το συμβάν εκείνο, ο Ρογκόζιν και διευθυντής της Roskosmos Ίγκορ Καμαρόφ είχαν δεχθεί επίπληξη από τον πρόεδρο Πούτιν.

Πηγή: www.newsit.gr