Τηλεοπτικές άδειες: "Τέρμα στο άναρχο καθεστώς".


28-11-2017 18:55

“Οι προβλέψεις του διαγωνισμού του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες δικαιώνει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τηλεοπτικές άδειες έρχονται ξανά στο προσκήνιο. Μετά την τοποθέτηση του Νίκου Παππά, ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες

Αφορμή φυσικά για την ανακοίνωση ήταν η δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για τις τηλεοπτικές άδειες.

click4more

Παππάς: Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν τον διαγωνισμό για τις…

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Αποτελεί το καθοριστικό βήμα για την παύση του άναρχου καθεστώτος εντός του οποίου λειτουργούν τα κανάλια για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Ένα καθεστώς που υπονόμευσε διαχρονικά το δημόσιο συμφέρον, έχοντας ως μοναδικό σκοπό τη διατήρηση των σχέσεων διαπλοκής ανάμεσα στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών».

Η Κουμουνδούρου προσθέτει στην ανακοίνωση της: «Οι προβλέψεις του διαγωνισμού του ΕΣΡ για την καταβολή τιμήματος που αφορά στη χρήση του δημόσιου αγαθού των συχνοτήτων, για τη θέσπιση κανόνων που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και για την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος, δικαιώνει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Επιπλέον, αποτελούν εγγύηση για τη θεμελίωση της επόμενης ημέρας σε ένα στέρεο πλαίσιο που θα σέβεται τους εργαζόμενους και τους κανόνες της Δημοκρατίας».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει τη στήριξή του στην απόφαση του ΕΣΡ να προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού. «Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνδράμουν ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό» επισημαίνεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi