Παππάς: Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες


28-11-2017 16:00

Τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων για την διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ζητά ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε πως η διαδικασία αυτή είναι σημαντική ώστε να εισπράξει το Δημόσιο αυτά που πρέπει, και παράλληλα να διασφαλιστούν και οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα κανάλια.

Ο κ. Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» τόνισε ότι το ΕΣΡ, έγκαιρα και σωστά εξέδωσε την προκήρυξη, αξιοποιώντας τη δουλειά που ήδη είχε γίνει για τον διαγωνισμό. Όπως επεσήμανε οι ιδιώτες έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν, αλλά η δημοκρατία επιτάσσει ένας τόσο σπάνιος πόρος να δίνεται έναντι τιμήματος.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι στον διαγωνισμό δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν μέτοχοι εταιρειών που βρίσκονται υπό πτώχευση, υπογραμμίζοντας ότι «πηγαίνουμε σε μία κατάσταση, πλέον, όπου και το Δημόσιο θα εισπράττει αυτά που πρέπει και τα κανάλια θα είναι βιώσιμα με εργαζόμενους με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με εισφορές για τον ΕΔΟΕΑΠ και με ποιότητα στην παραγωγή προγράμματος».

«Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν την υποχρέωση να διατρανώσουν τη στήριξή τους στο ΕΣΡ» επανέλαβε κλείνοντας ο κ. Παππάς, ο οποίος σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μία σκόπιμη αμέλεια του πολιτικού συστήματος στην τήρηση κανόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με συνέπεια την ασυδοσία και την αναρχία.

Η υπόθεση με τα βλήματα στην Σαουδική Αραβία γύρισε «μπούμερανγκ» στην ΝΔ

«Έχουμε πολλά να μάθουμε τις επόμενες ημέρες για τον περιβόητο κ. Σφακιανάκη«, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σχολιάζοντας και το το πρόσωπο που αποκάλυψε χθες ο πρωθυπουργός στη Βουλή, και που όπως υποστήριξε προσπάθησε να εμπλακεί στην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και έχει επιχειρηματική σύνδεση με τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για μία ιστορία που γύρισε «μπούμερανγκ» στη Νέα Δημοκρατία, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις που βλάπτουν την αμυντική βιομηχανία της.

Πηγή: www.newsit.gr