Αποκάλυψη – ΣΟΚ: Έτσι σκοτώθηκε ο φοιτητής στην Κάλυμνο – Οι δραματικές τελευταίες στιγμές του


28-11-2017 10:18

Μεγάλη ανατροπή – Νέα στοιχεία στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο άτυχος φοιτητής δεν δολοφονήθηκε. Σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να σκαρφαλώσει σε βράχο.

Σε δυστύχημα και όχι σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου, στην Κάλυμνο, όπως αποκαλύπτεται από την ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν οι Αρχές, ο νεαρός φοιτητής φαίνεται πως πήγε με το ποδήλατό του σε κάποιο σημείο για αναρρίχηση. Η Κάλυμνος έχει πολλά αναρριχητικά σημεία. Όμως εκείνος, φαίνεται να μην επέλεξε ένα από τα γνωστά σημεία του νησιού, όπου ο χώρος είναι ειδικά οργανωμένος και υπάρχει, σε ορισμένες περιπτώσεις και προσωπικό.

Όπως εκτιμούν αστυνομικοί φαίνεται ότι γλίστρησε και πως κατά την πτώση του από το βράχο τραυματίστηκε σοβαρά. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστική, ο φοιτητής δεν έχασε τη ζωή του αμέσως.

Οι τελευταίες στιγμές του

Ο άτυχος Νίκος Χατζηπαύλου, λόγω του σοβαρού του τραυματισμού δεν μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια. Εκτιμάται ότι πέρασαν ώρες και ακόμη και μέρες που ήταν τραυματισμένος και αβοήθητος. Δεν αποκλείεται να ήταν αναίσθητος. Δυστυχώς, ο άτυχος φοιτητής δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

kalymnos

Οι Αρχές εξετάζουν το σενάριο η σορός του να μεταφέρθηκε στο σημείο που βρέθηκε από τους χειμάρρους που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος αγνοούνταν από την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, βρέθηκε σε ένα χωράφι, στην περιοχή Λαγκά, στο οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, γίνεται εμπόριο ναρκωτικών.

Ο νεαρός είχε μεταβεί στο νησί για να επισκεφθεί τη μητέρα του, η οποία είναι εκπαιδευτικός. Ωστόσο, το απόγευμα της Κυριακής πήρε το ποδήλατό του για να πάει μια βόλτα και δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του, ενώ τις τελευταίες ημέρες οι Αρχές είχαν χτενίσει την περιοχή στην προσπάθειά τους να τον εντοπίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει αρχικά ο ιατροδικαστής της Περιφέρειας Δωδεκανήσων, Πάνος Κοτρέτσος, στον «Ελεύθερο Τύπο», ο φοιτητής δεν πυροβολήθηκε, αλλά έφερε πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα, ενώ εκτίμησε πως το σημείο που εντοπίστηκε δεν είναι εκείνο στο οποίο δολοφονήθηκε.

Η σορός του άτυχου Νίκου βρέθηκε ανάσκελα (με μια κλίση προς τα δεξιά) σε τυμπανιαία κατάσταση, μελανή και φέρει θλαστικά τραύματα σε διάφορα σημεία. Ο 21χρονος φορούσε ένα παπούτσι στο δεξί του πόδι, φόρμα και ένα μπλουζάκι. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, είχε διάφορες «κακοποιήσεις από ζώα στο σώμα του», προερχόμενα πιθανότατα από κοντινή στάνη.

Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, το σώμα του νεαρού εντοπίστηκε 60 μέτρα περίπου μακριά από το σημείο στο οποίο είχε βρεθεί το ποδήλατό του, στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου. Η σορός του φοιτητή εντοπίστηκε από ένα ανήλικο αγόρι που είχε πάει στο συγκεκριμένο σημείο να κόψει κλαδιά και ενημέρωσε άμεσα τους γείτονες, ενώ εκείνοι με τη σειρά τους τηλεφώνησαν στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού.

Στην Κάλυμνο έχει μεταβεί και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και της Ασφάλειας, προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση.