Τηλεοπτικές άδειες: Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη – Όλες οι λεπτομέρειες για τα 7 κανάλια


27-11-2017 22:47

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η προκήρυξη για τις εφτά τηλεοπτικές άδειες «εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου».

Σύμφωνα με την προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες, η διάρκεια τους θα είναι δεκαετής, το πρόγραμμα των σταθμών θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε High Definition αλλά και σε Standard Definition μέχρι την 31/12/2021.

Επιπλέον άδειες για την συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα προκηρυχθούν, εκτός από διάφορες θεματικές, ανάλογα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την χωρητικότητα του φάσματος.

Οι τηλεοπτικές άδειες που περισσέψουν θα επαναπροκηρυχθούν με την ίδια τιμή εκκίνησης, εφόσον όμως δεν υπάρξει ενδιαφέρον θα αποδεσμευτούν για την προκήρυξη άλλης κατηγορίας αδειών.

Οι φάκελοι συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2018, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ οι συμπληρωματικές πληροφορίες μέχρι τις 18 Ιανουαρίου τις ίδιες ώρες.

 

Νίκος Παππάς: Τέλος στην ανομία

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Με τη σημερινή δημοσίευση της προκήρυξης του ΕΣΡ για τη δημοπρασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, η Ελλάδα εισέρχεται στην τελική ευθεία για τον τερματισμό μιας ανομίας που εσκεμμένα συντήρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επί 30 ολόκληρα χρόνια.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεσμεύθηκε προεκλογικά να βάλει τέρμα στην άνευ τιμήματος εκμετάλλευση του φάσματος, ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού. Και το πράττει, με την πολύτιμη συμβολή του ΕΣΡ, τα μέλη του οποίου θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά για το θάρρος και τον επαγγελματισμό τους. Μπαίνουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο, κανόνες στην πολιτική ζωή του τόπου, κανόνες στην ποιότητα του τηλεοπτικού προγράμματος, κανόνες στις εργασιακές σχέσεις.

Το 2018 θα ξημερώσει μια νέα μέρα στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας. Προς μεγάλη απογοήτευση όλων όσοι αγωνίστηκαν σκληρά για το αντίθετο, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πληρώσουν τίμημα, ο αριθμός των εργαζομένων δεν θα μπορεί να είναι μικρότερος των 400, η συνταγματική υποχρέωση για πλουραλισμό στην ενημέρωση θα προστατευθεί».

Πηγή: www.newsit.gr