Θα "πλημμύριζαν" την Ελλάδα και την Ευρώπη με skunk… αρίστης ποιότητος και θα κολυμπούσαν στο χρήμα. Αποκαλύψεις για το κύκλωμα των ναρκωτικών


24-11-2017 0:09

– Η Ασιατική Μαφία βρίσκεται πίσω από το κύκλωμα των ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

– Τέσσερις Βιετναμέζι κι ένας Κινέζος είχαν μετατρέψει βίλες της Αττικής σε… πρότυπες μονάδες και εργαστήρια καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης, τύπου skunk!

– Ακόμη και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ θα “έπιανε” στην αγορά η ποσότητα που βρέθηκε! Μόλις… 7.000 ευρώ το κιλό!

– 33χρονη Βιετναμέζα η φερόμενη ως αρχηγός της συμμορίας

– Βήμα – βήμα πώς δρούσε η σπείρα – Πώς ήρθαν στην Ελλάδα και τι… προεργασία είχαν κάνει

Η Ασιατική Μαφία βρίσκεται πίσω από τους 4 Βιετναμέζους και τον Κινέζο που είχαν εγκαταστήσει σε βίλες της Αττικής πρότυπες μονάδες και εργαστήρια καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης, τύπου skunk.

Θα «έβγαζαν» 4 εκατομμύρια ευρώ

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από πολύμηνες έρευνες, κατάφεραν να εξαρθρώσουν την ασιατική συμμορία, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θα γέμιζε την εγχώρια αγορά, αλλά και τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης με skunk άριστης ποιότητος.

Μάλιστα και λόγω της υψηλής ποιότητας του ναρκωτικού, οι Ασιάτες καλλιεργητές θα έβαζαν στις τσέπες τους ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς το κιλό θα πωλούνταν έναντι 7 χιλιάδων ευρώ.

Η αρχηγός της συμμορίας

Αρχηγός της συμμορίας φέρεται μια 33χρονη βιετναμέζα, η οποία εισήλθε παράνομα στην χώρα μας πριν από περίπου δυο χρόνια, με σκοπό αρχικά να νοικιάσει σπίτια κατάλληλα για την εγκατάσταση των εργαστηρίων της υδροπονικής καλλιέργειας.

Άλλωστε, τόσο οι Βιετναμέζοι, όσο και οι Κινέζοι διαθέτουν άριστα την τεχνογνωσία της συγκεκριμένης καλλιέργειας, λόγο του κλίματος στις χώρες τους αλλά και της αυξημένης υγρασίας.

Όταν πλέον η 33χρονη είχε νοικιάσει τις τρεις πολυτελείς βίλες στην περιοχή του Ν. Βουτζά, έφθασαν στην Ελλάδα και οι συνεργοί της, γνώστες της τεχνογνωσίας για την υδροπονική κάνναβη.

Η συνεργασία με την κινεζική μαφία

Όλοι οι συλληφθέντες είχαν έλθει στην Ελλάδα με τρόπο παράνομο, ενώ τις πολυτελείς βίλες τις είχαν νοικιάσει με πλαστά στοιχεία. Η χρηματοδότηση της επιχείρησης, προέρχονταν εξ’ ολοκλήρου από την Κινεζική Μαφία.

«Πολυεθνική»… εταιρεία παραγωγής κάνναβης σε βίλες της Αττικής – Είχαν εμπόρευμα αξίας 4 εκατ. ευρώ! [pics]

Η σπείρα κατάφερε μέσα σε ενάμιση χρόνο να δημιουργήσει εγκατάσταση καλλιέργειας άνω των 2.000 δενδρυλλίων αρίστης ποιότητας χασίς, με σκοπό βέβαια την διάθεση τους τόσο στην εγχώρια, όσο και στην αγορά τις Ε.Ε.

Πως ανέπτυξαν τις επαφές τους στην Ελλάδα και την ΕΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη είχε ήδη αναπτύξει τις επαφές της στην εγχώρια αγορά ναρκωτικών, προκειμένου να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους που θα λανσάρουν το προϊόν.

Παράλληλες κινήσεις είχε κάνει μέσω φορητού υπολογιστή και στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, όπου ήδη είχε δημιουργήσει δίκτυο που περίμενε το χασίς προκειμένου να το “σπρώξει” στις καλές πιάτσες των χρηστών, που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αρκετά ευρώ, προκειμένου να αγοράσουν καλής ποιότητος χασίς.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ το laptop της αρχηγού και τα κινητά

Ήδη το laptop τις 33χρονης αλλά και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή της, έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” των ειδικών των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Προκειμένου να βρεθούν στοιχεία που άμεσα θα διαβιβαστούν στην Europoll, ώστε να πραγματοποιηθούν έρευνες και σε άλλα κράτη κυρίως στα Βόρεια της “Γηραιάς Ηπείρου”.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Πηγή: www.newsit.gr