Κλειστοί οι δήμοι όλης της χώρας – Πορείες και συγκεντρώσεις στα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών


22-11-2017 10:44

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και ο Πανελλήνιος σύνδεσμος βρεφονηπιαγωγών, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στους δήμους της χώρας.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, ζητούν να μην καταργηθούν τα τμήματα προσχολικής  Αγωγής των ΤΕΙ (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα). Επίσης, να μην υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία.

Όπως υποστηρίζουν «Οι παιδαγωγοί που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και αντικείμενο σπουδών για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 6 ετών. Η προσχολική υποχρεωτική εκπαίδευση παιδιών 4 ετών δεν υφίσταται σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής κοινότητας -πλην του Λουξεμβούργο- όπου εκεί η υποχρεωτική εκπαίδευση παρέχεται σε χώρους που λειτουργούν όπως οι παιδικοί σταθμοί», δήλωσε η Λίτσα Καλαϊτζή,  Πρόεδρος του πανελλήνιου συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών.

Στις 12:00, τα μελη της ΠΟΕ ΟΤΑ θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών. Βασικά αιτήματα η άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, η έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη πρόσφατα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η καταβολή των αποδοχών στους συμβασιούχους των δήμων που παραμένουν απλήρωτοι, καθώς και να μην υπάρξει νέα μείωση των αποδοχών από 1-1-2018 λόγω ξεπαγώματος της μισθολογικής εξέλιξης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Πηγή: www.newsit.gr