Ο Τραμπ κήρυξε τη Βόρεια Κορέα “κρατικό σπόνσορα τρομοκρατίας”.


20-11-2017 19:37

Στο “κόκκινο” είναι οι σχέσεις ΗΠΑ – Βόρεια Κορέα, με τον Ντόναλντ Τραμπ να κηρύσσει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ “κρατικό σπόνσορα τρομοκρατίας”.

«Σήμερα» οι Ηνωμένες Πολιτείες κηρύσσουν τη Βόρεια Κορέα κρατικό σπόνσορα τρομοκρατίας», ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο. Και πρόσθεσε: «Αυτό έπρεπε να είχε γίνει πριν από πολύ καιρό, πριν από πολλά χρόνια».

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την παγιοποίηση μίας επιθετικής πολιτικής, η οποία δεν αποκλείεται να έχει ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα μίας πολεμικής σύρραξης στην κορεατική χερσόνησο.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν ήδη διάφορα σενάρια που αφορούν τις προθέσεις του Αμερικανού προέδρου για την πραγματοποίηση ενός πυρηνικού χτυπήματος. Τόσο ο αρμόδιος επικεφαλής στη στρατιωτική ηγεσία, όσο και μέλη του Κογκρέσου, προειδοποίησαν τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο ότι θα αντισταθούν σε μία τέτοια εντολή, πολύ δε περισσότερο αν δεν ακολουθηθεί η πολύ συγκεκριμένη διαδικασία και κριθεί «παράνομη».

Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί την υλοποίηση του πυρηνικού της προγράμματος, με τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, να «επιστρατεύει» ως επιχείρημα, την άμυνα της χώρας του από την απειλή της Ουάσιγκτον.

Πηγή: Russia Today