Πάτρα: Η απαίτηση του γαμπρού τίναξε το γάμο στον αέρα – "Κάγκελο" η μέλλουσα νύφη.


20-11-2017 10:31

Το ζευγάρι είχε αρραβωνιαστεί και ο γάμος βρισκόταν προ των πυλών. Όλα όμως άλλαξαν αναπάντεχα…

Η νεαρή ιδιωτική υπάλληλος (εργάζεται σε κατάστημα ρούχων στο κέντρο), ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που της συνέβη! Εδώ και χρόνια είχε σχέση με τον αγαπημένο της (μηχανικός αυτοκινήτων στο επάγγελμα), μόνο που μερικές εβδομάδες πριν τον χωρισμό τους, ένιωσε πως συναντούσε… άλλον άνθρωπο!

Το ζευγάρι είχε αρραβωνιαστεί, και ήταν σίγουρο πως θα ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας, φαίνεται όμως πως ο νεαρός κάτι άλλο είχε κατά νου. Έτσι λίγο πριν μιλήσουν στους δικούς τους, της δήλωσε ξεκάθαρα πως «οι καιροί είναι δύσκολοι και πως δεν πρόκειται να την παντρευτεί αν δεν πάρει προίκα»!

Το έκανε γιατί ήθελε να την χωρίσει με εύκολο τρόπο, χωρίς να αναγκάζεται να ακούει γκρίνιες και κλάματα ή τελικά λόγω της οικονομικής κρίσης επανέρχεται η «προίκα» ακόμη και στα νέα ζευγάρια;

«Κάγκελο» η νεαρή. Οσο όμως και αν προσπαθούσε να τον μεταπείσει, εξηγώντας του πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον και πως ντρέπεται να το πει στους γονείς της, εκείνος επέμενε! Έφτασε δε στο σημείο να την απειλήσει πως… «έχει και καλύτερη οικονομική προσφορά από άλλη γυναίκα»! Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως ο νεαρός δεν ζητούσε κάποιο σπίτι αλλά… μετρητά, με την αιτιολογία πως έπρεπε να ανοίξει δική του επιχείρηση.

Η μέχρι εκείνη τη στιγμή μνηστή του, προσπαθούσε να του εξηγήσει πως όλα τα ζευγάρια ξεκινούν δύσκολα, αλλά στο τέλος τα καταφέρνουν, πως εκείνη δουλεύει ως υπάλληλος για να μπορέσει να εξασφαλίζει τα προς το ζειν. Ο νεαρός  όμως επέμενε. Η απόφασή του ήταν τελεσίδικη και το ζευγάρι διέκοψε κάθε σχέση! Μάλιστα η νεαρή, τον συνάντησε προ ημερών και με το νέο του φλερτ! Δεν γνωρίζουμε πάντως αν η προίκα ήταν η δικαιολογία για να σπεύσει στην αγκαλιά της άλλης, ή αν όντως η επόμενη… διαθέτει χρήμα και του έκανε καλύτερη προσφορά!

Πάντως είναι γεγονός πως τα προικοσύμφωνα επανέρχονται στο προσκήνιο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Βέβαια η προίκα νομικά δεν ισχύει ως θεσμός από το 1983, αλλά κάποια ζευγάρια κάνουν σήμερα προικοσύμφωνα, αφού οι οικονομικές ανάγκες πλέον είναι πολλές. Ετσι προσπαθούν να εξασφαλίσουν την περιουσία τους αλλά και να υπάρξουν προγαμιαίες οικονομικές δεσμεύσεις μεταξύ του ζευγαριού.

Πηγή: dete.gr