Παπαδημητρίου: Θέμα ημερών ο "ηλεκτρονικός" εξωδικαστικός συμβιβασμός για χιλιάδες επιχειρήσεις

34543.jpg

19-11-2017 19:39

Θέμα ημερών είναι η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού συμβιβασμός για την αυτόματη ρύθμιση των οφειλών που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων,σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Με συνέντευξή τους στην εφημερίδα «Έθνος», σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ο κ. Παπαδημητρίου τονίζει πως «υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, έχουν κάνει login περισσότερες από 7.500 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 2.000 έχουν βάλει κάποιο από τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την ένταξή τους στον Μηχανισμό»,

Σε ό,τι αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι καμία πρώτη κατοικία αξίας έως 300.000 ευρώ δεν πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό».

«Η Ελλάδα έχει περάσει σε άλλο παραγωγικό μοντέλο»

«Η Ελλάδα έχει περάσει σε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο σε σχέση με αυτό που ακολουθούσε τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο την παραγωγή εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν φοβούνται να προχωρήσουν σε μεγάλα επενδυτικά σχέδια, ενώ από πλευράς ξένων επενδυτών υπάρχει ενδιαφέρον για τους κλάδους της ενέργειας, του τουρισμού, των υποδομών και του real estate.

Ο κ. Παπαδημητρίου τονίζει ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να ψηφισθεί νόμος για τη λειτουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας. «Ο Οργανισμός αυτός θεωρούμε ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει τη λειτουργία του προς το τέλος του α’ εξαμήνου του 2018. Εν τω μεταξύ μερικά από τα προγράμματα που σχεδιάζουμε για την Αναπτυξιακή Τράπεζα θα «τρέξουν» στο ΕΤΕΑΝ, από το οποίο θα υπάρχουν χρηματοδοτήσεις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων». Επίσης, μιλάει για τη «δημιουργία Ταμείου Μικροπιστώσεων, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, επιθυμώντας να δώσουμε έναν πιο κοινωνικό χαρακτήρα».

 

Πηγή: www.newsit.gr


loading...