Τα δάκρυα του Γιάννη Σμαραγδή για τον Στάθη Ψάλτη


18-11-2017 17:16

Ο Γιάννης Σμαραγδής με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Καζαντζάκη» μίλησε για τον Στάθη Ψάλτη που έπαιξε στην ταινία και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του.

«Όταν ο Στάθης Ψάλτης ήρθε εδώ για να κουβεντιάσουμε να παίξει στην ταινία του είπα ότι «δεν θέλω τις υποκριτικές σου δεινότητες, τις ξέρουμε». Εδώ θέλω να καταθέσεις την ψυχή σου. Και μου είπε με τον απλούστερο τρόπο «να για αυτό ήρθα». Ήξερε ότι θα πεθάνει. Πολύ καιρό πριν. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο για αυτό.»

Ο Ψάλτης κάνει τον ηγούμενο της μονής Σινά. Στην πρόβα, μόλις τελείωσε η σκηνή, τρέχει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και μου λέει «Ποια είναι η ψυχή αυτού του ανθρώπου που δεν την ξέραμε; Αυτός εδώ είναι πρότυπο για τους δεσποτάδες. Αυτός είναι αληθινός δεσπότης. Έτσι έπρεπε να είναι οι δεσποτάδες. Αυτή την αθωότητα κι αυτή τη βαθιά πίστη για τα ανώτερα που υπάρχει στο βλέμμα του. Τι ψυχή είναι αυτός;»

Θέλω να σας πω ότι λίγες ημέρες πριν φύγει, απολύτως ήξερε κι αυτός και οι πάντες ότι θα φύγει, του έστειλα να δει την ερμηνεία του και πήγαμε με τη γυναίκα μου να τον επισκεφτούμε στο νοσοκομείο. Είπαμε εκεί διάφορα πράγματα. Και κάποια στιγμή του λέω «τα είδες Στάθη;» και λέει «Αν τα είδα; Αν τα είδα;» κι αρχίζει να κλαίει. Αυτή είναι η τελευταία εικόνα που έχω από τον Στάθη»

Πηγή: www.gossip-tv.gr