Η πρώτη Barbie με χιτζάμπ. Την εμπνεύστηκαν από αθλήτρια της ξιφασκίας


14-11-2017 18:21

Εμπνευσμένοι από την Ιμπτιχάζ Μουχάμαντ, οι άνθρωποι της εταιρίας Mattel πήραν τη μεγάλη απόφαση και δημιούργησαν την πρώτη Barbie με μαντήλα χιτζάμπ! Τα… αποκαλυπτήρια έγιναν τη Δευτέρα και προκάλεσαν τον ενθουσιασμό της Μουχάμαντ, η οποία είναι η διάσημη οπλομάχος που κατέκτησε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με τις ΗΠΑ στο ομαδικό σπάθης φορώντας χιτζάμπ.

«Είμαι υπερήφανη όταν συνειδητοποιώ ότι μικρά κορίτσια απ’ όλο τον κόσμο μπορούν πλέον να παίξουν με Barbie που φορά μαντήλα! Είναι ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» έγραψε στο Twitter η 32χρονη Μουχάμαντ, η πρώτη Μουσουλμάνα που κατακτά Ολυμπιακό μετάλλιο με τα χρώματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η χιτζάμπ είναι ίσως το πιο ευρέως αναγνωρισμένο σύμβολο της ισλαμικής κουλτούρας και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και στον δυτικό τρόπο ζωής. Πλέον δεν είναι έκπληξη να εμφανιστεί ένα μοντέλο με μαντήλα σε επίδειξη μόδας, ενώ σε καθημερινή βάση συναντάμε τη χιτζάμπ σε εξώφυλλα περιοδικών, ακόμα και στα «emoji» των κινητών τηλεφώνων. Η νέα Barbie εντάσσεται στη σειρά «Shero» που αντιπροσωπεύει γυναίκες, οι οποίες κάνουν τη διαφορά και αποτελούν πηγή έμπνευσης. Θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο μέσα στο 2018.

 

Πηγή: www.newsit.gr