Καραγκούνης: "Χαστούκι" για τον ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της κεντροαριστεράς


13-11-2017 14:09

Για ένα “χαστούκι” προς το ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας την προσέλευση στις κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ τόνισε πως απέτυχε η προσπάθεια Τσίπρα να αποδείξει πως αυτός είναι ο κυρίαρχος στην Κεντροαριστερά.

Ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε πως «η αξιοσημείωτη συμμετοχή του κόσμου υπό μία έννοια είναι ένα ηχηρό χαστούκι προς τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι η προσπάθεια όλων των κυβερνώντων αυτόν τον καιρό -και του κ. Τσίπρα προσωπικά- να δείξουν ότι ήταν οι κυρίαρχοι στον κεντροαριστερό χώρο, ακυρώνεται».

«Πέρα από τον μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων είναι σημαντικό να δούμε και ποιοι προκρίθηκαν σε αυτή τη διαδικασία» είπε ο κ. Καραγκούνης, παρατηρώντας ότι «οι δύο που είχαν έντονη αντικυβερνητική διάθεση και διάσταση ήταν αυτοί που τελικά προκρίθηκαν».

«Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι πηγαίνοντας στις εκλογές σίγουρα φαίνεται πλέον -και από όλες τις μετρήσεις και τις εκλογικές αναμετρήσεις, όπως αυτή η χθεσινή- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνεται και έχω την αίσθηση ότι το μέλλον είναι πολύ δυσοίωνο γι αυτή την κυβέρνηση. Εμείς σαν ΝΔ ισχυριζόμαστε ότι θα είμαστε η ισχυρή πλειοψηφία του αύριο» επισήμανε ο κ. Καραγκούνης, εκτιμώντας πως «υπάρχει μία έντονη αντικυβερνητική διάθεση του κόσμου και […] τα ψέματα και η ανικανότητα των κυβερνώντων θα πληρωθούν πολύ ακριβά και αυτό που η ΝΔ λέει υπευθυνότητα και πραγματική ελπίδα θα ανταμειφθεί».

Σε ό,τι αφορά την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι «βασικό ζήτημα αυτής της αξιολόγησης είναι να προχωρήσουν και οι αποκρατικοποιήσεις και οι επενδύσεις», παρατηρώντας πως «όλες οι μεγάλες επενδύσεις και τα μεγάλα έργα έχουν βαλτώσει», καθώς «αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει κάτι, το οποίο δεν μπορεί, δεν το πιστεύει και δεν ξέρει να το κάνει».

«Θα δούμε τι θα ψηφίσουμε για το κοινωνικό μέρισμα»

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση που προτίθεται να κρατήσει η ΝΔ απέναντι στην πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος ο κ. Καραγκούνης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει παρουσιάσει προτάσεις, πού πρέπει να δοθεί έμφαση και σε ποιες κοινωνικές ομάδες να δοθεί. «Θα δούμε τι θα κάνει τελικά η κυβέρνηση και αναλόγως θα αποφασίσουμε», είπε.

«Κατηγορούν την Μαρέβα ενώ Τσακαλώτος και Χουλιαράκης έχουν τα χρήματά τους έξω»

Σχετικά με τη συζήτηση για τα Paradise Papers ο αν. Τομεάρχης της ΝΔ σχολίασε πως «υπάρχει μία αίσθηση ότι η κυβέρνηση είναι πραγματικά πάρα πολύ στριμωγμένη και προσπαθεί να κάνει οτιδήποτε μπορεί, ώστε να μεταφέρει το κέντρο του ενδιαφέροντος σε άλλα ζητήματα».

Αναφερόμενος στη συζήτηση για τη συμμετοχή της συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, στη λίστα των Paradise Papers, ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι η ίδια έχει καταγράψει και έχει δημοσιοποιήσει όλη τη δραστηριότητά της. «Την ίδια στιγμή που κάποιος υπό μία έννοια επιτίθεται στην κ. Μητσοτάκη, υπουργοί της κυβέρνησης και μάλιστα υπουργοί των Οικονομικών έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό μέσω αμοιβαίων ομολόγων […] αν μπούμε σε αυτή την πολιτική κανιβαλισμού έχουμε να πούμε πάρα πολλά και κατά πόσο είναι νόμιμο και ηθικό ο υπουργός των Οικονομικών -και ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Χουλιαράκης- να έχουν τα χρήματά τους έξω, θα κάνουμε πολύ μεγάλη συζήτηση.

Επί του πραγματικού, όμως, αν υπάρχουν σκάνδαλα ή υποψίες σκανδάλων, οι οποίες ίσως και πιθανότατα να αποδεικνύονται από έγγραφα, τότε εκεί πρέπει να το συζητάμε και πρέπει να επεμβαίνει και η Δικαιοσύνη και να είναι και αυτή γρήγορη στις αντιδράσεις της, διότι εμείς έχουμε θέσει τον τελευταίο καιρό πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, π.χ. προς τον κ. Καμμένο για την υπόθεση των εξοπλιστικών και τις παραγγελίες προς τη Σαουδική Αραβία και απάντηση δεν έχουμε πάρει ακόμα» ανέφερε.

Πηγή: www.newsit.gr