Χάρης Τζωρτζάκης: "Έγινε αιφνίδια διακοπή εγκυμοσύνης και είχαμε ταλαιπωρία ως προς την αναγνώριση του θανάτου και την ταφή"


12-11-2017 13:43

“Αν δεν είχαμε χρήματα, δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε όπως έγινε”.

Ο Χάρης Τζωρτζάκης επέλεξε να δημοσιοποιήσει μέσω Facebook μια δύσκολη στιγμή που βίωσε τον περασμένο Φεβρουάριο. Το παιδί που κυοφορούσε η σύζυγός του, Έφη Κόντα, διαγνώστηκε νεκρό, δύο μήνες πριν από τον αναμενόμενο τοκετό. Στο κείμενο που δημοσίευσε στη σελίδα του ανέφερε τις δυσκολίες και τη γραφειοκρατία που αντιμετώπισε το ζευγάρι, τις σκληρές στιγμές που βίωσαν μεταφέροντας το μωρό, μετά την αιφνίδια διακοπή της κύησης, για να εντοπιστούν τα αίτια του θανάτου.

Μιλώντας στο περιοδικό People και τη Νάνσυ Παραδεισανού, ο Χάρης Τζωρτζάκης εξομολογείται: «Η γυναίκα μου είχε αιφνίδια διακοπή εγκυμοσύνης και είχαμε ταλαιπωρία ως προς την αναγνώριση του θανάτου και την ταφή. Αν δεν είχαμε χρήματα, δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε όπως έγινε. Η οργή ήταν υπαρκτή όταν έγραψα αυτό που ζήσαμε με τη σύζυγό μου. Μοιράζομαι πολλά πράγματα, ανάμεσα σε αυτά και τα προβλήματά μου, με τους φίλους μου. Με ανακουφίζει. Το βγάζω από μέσα μου και είναι ένας τρόπος να πω πράγματα ακριβώς όπως συνέβησαν και όπως τα θέλω εγώ. Αν είχε αποτέλεσμα; Ναι, είχε. Ασχολήθηκαν με την περίπτωση και νομίζω ότι αυτό έδωσε ώθηση σε κάποια πράγματα. Αμέσως μετά έτρεξε μια τροπολογία και πλέον δικαιολογούνται μέσω ΕΟΠΥΥ κάποιες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, κάτι που δεν συνέβαινε πριν».

Πηγή: www.zappit.gr