Πάτρα: Μετανάστες βάζουν παγίδες για τους λιμενικούς. Απίστευτες καταγγελίες


18-10-2017 22:26

Οι λιμενικές πηγές, επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες της ένωσης προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας. Η κατάσταση με τους αλλοδαπούς είναι πλέον εκτός ελέγχου και συμβαίνουν πολλά, τα οποία έχουν σχέση με τις προσπάθειες των μεταναστών να επιβιβαστούν σε κάποιο πλοίο και να φύγουν για την Ιταλία. Σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις λιμενικές αρχές να τους […]

Οι λιμενικές πηγές, επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες της ένωσης προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας. Η κατάσταση με τους αλλοδαπούς είναι πλέον εκτός ελέγχου και συμβαίνουν πολλά, τα οποία έχουν σχέση με τις προσπάθειες των μεταναστών να επιβιβαστούν σε κάποιο πλοίο και να φύγουν για την Ιταλία.

Σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις λιμενικές αρχές να τους ακινητοποιήσουν, φαίνεται πως τοποθετούν… πετονιές! Έτσι, πιστεύουν ότι οι λιμενικοί θα παγιδευτούν και δε θα προλάβουν να τους πιάσουν όταν οι μετανάστες επιχειρήσουν να εισβάλλουν στο λιμάνι.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, αναφέρει τα εξής:

«…επανερχόμαστε σε μικρό χρονικό διάστημα για να επισημάνουμε την επικινδυνότητα που διατρέχουν οι συνάδελφοι που εκτελούν εξωτερική Υπηρεσία στον Νέο Λιμένα Πάτρας κατά την διάρκεια φόρτωσης των Ε/Γ-Ο/Γ για Λιμένες της Ιταλίας.

Οι παγίδες με πετονιές οι οποίες αποκαλύφθηκαν τυχαία σε σημεία του Νέου Λιμένα Πάτρας  τις προηγούμενες ημέρες  και προφανώς είχαν στηθεί προκειμένου να τραυματιστούν συνάδελφοι, την ώρα που επιχειρούν να αποτρέψουν την είσοδο παράτυπων μεταναστών στον χώρο του ΙSPS του Λιμένα, μας δημιουργεί τεράστιο προβληματισμό για την ασφάλεια τους.

Τις προσεχείς ημέρες το Δ.Σ της Ένωσης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛ.ΠΑ καθώς και με τον Λιμενάρχη Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ, προκειμένου να μεταφέρουμε για άλλη μια φορά τον προβληματισμό μας και να προτείνουμε λύσεις για το πρόβλημα που παίρνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις».

Όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες που δημοσιοποιεί η τοπική Ένωση των Λιμενικών, φαίνεται πως οι αλλοδαποί, στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπο διαφυγής από την Ελλάδα και να πετύχουν να κρυφτούν σε κάποια νταλίκα, εφευρίσκουν διάφορα «τεχνάσματα» για να κρατήσουν μακριά τους λιμενικούς, κάποια εκ των οποίων όμως, όπως οι «παγίδες» με τις πετονιές, μπορούν να είναι άκρως επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των λιμενικών.

Η πραγματικότητα είναι, πως τους τελευταίους μήνες, έχει διογκωθεί πολύ ο αριθμός των αλλοδαπών που περιμένουν έξω από το λιμάνι την ευκαιρία να διαφύγουν παράνομα προς Ιταλία, γεγονός που δημιουργεί ασφυκτικές πιέσεις τόσο ως προς την λειτουργία του λιμένος, όσο και γενικότερα στην τοπική κοινωνία. Καθημερινά, ειδικά τις ώρες επιβίβασης των νταλικών στα πλοία, σημαντικές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στην παραλιακή Ακτή Δυμαίων, εκτός λιμανιού, ενώ «επί ποδός» βρίσκεται το σύνολο της δύναμης του λιμενικού, επιδιδόμενοι σε ένα καθημερινό κυνηγητό, πολλές φορές επικίνδυνο για όλους…»

Πηγή: Tempo24