Ρωσία σε ΗΠΑ: Χαϊδεύετε τα αυτιά των τζιχαντιστών.


11-10-2017 15:28

Σε καταγγελίες για την δράση των τζιχαντιστών στην Συρία προχώρησε η Ρωσία, κατηγορώντας τις ΗΠΑ. Πού είναι το σημείο… μηδέν.

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι επιτρέπουν στο Ισλαμικό Κράτος να δρα «κάτω από τη μύτη τους» στη Συρία. Επισημαίνοντας ότι η Ουάσινγκτον επιτρέπει στους τζιχαντιστές να κινούνται ελεύθερα σε μια περιοχή που συνορεύει με μια αμερικανική στρατιωτική βάση.

Οι καταγγελίες αυτές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αφορούν την αμερικανική στρατιωτική βάση στην Τανφ. Ένα στρατηγικής σημασίας πέρασμα που συνδέει το Ιράκ με τη νότια Συρία.

Για αυτά κατηγορεί η Ρωσία τις ΗΠΑ

Η Ρωσία καταγγέλλει ότι η αμερικανική βάση είναι παράνομη και ότι η περιοχή γύρω από αυτή έχει μετατραπεί σε «μαύρη τρύπα», όπου οι τζιχαντιστές δρουν ανενόχλητοι.

Οι ΗΠΑ απαντούν ότι η Τανφ είναι μια προσωρινή βάση, την οποία χρησιμοποιούν για να εκπαιδεύουν τους Σύρους αντάρτες. Οι οποίοι στηρίζουν και πολεμούν εναντίον του ΙΚ.

click4more

ΗΠΑ – Τουρκία: «Πάγος» μεταξύ Τραμπ και Ερντογάν!

Ο συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, επεσήμανε χθες ότι: Η Ουάσινγκτον παραμένει δεσμευμένη στην εξάρθρωση του ΙΚ. Ακόμη, διέψευσε ότι προσφέρει ασφαλές καταφύγιο στους τζιχαντιστές προκειμένου να διεξάγουν επιθέσεις.

Ωστόσο ο υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, απάντησε ότι η Μόσχα θέλει να μάθει πώς περίπου 300 μαχητές του ΙΚ πέρασαν από την ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ περιοχή επιβαίνοντας σε φορτηγάκια και προσπάθησαν να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο μεταξύ της Δαμασκού και της Ντέιρ αλ Ζορ, που χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό του συριακού στρατού.

«Θα θέλαμε επίσης η αμερικανική πλευρά να εξηγήσει και μια ακόμη περίπτωση “επιλεκτικής τυφλότητας” απέναντι στους τζιχαντιστές που δρουν κάτω από τη μύτη της», τόνισε ο Κονασένκοφ σε ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι περίπου 600 τζιχαντιστές, που χρησιμοποιούν ως έδρα τους έναν καταυλισμό προσφύγων σε μια περιοχή που ελέγχουν οι ΗΠΑ, συνέρευσαν μαζικά σε ένα άλλο μεθοριακό πέρασμα, το Τάφας, στα σύνορα Συρίας- Ιορδανίας νωρίτερα αυτό τον μήνα και άρπαξαν τρόφιμα και ιατρικό εξοπλισμό που προοριζόταν για τους κατοίκους.

Ρωσία

«Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να προβλέψει ότι γίνεται απόπειρα να παραβιαστεί η ειρηνευτική συμφωνία στη νότια ζώνη αποκλιμάκωσης», σχολίασε ο Κονασένκοφ.

«Κάνουμε μια προειδοποίηση. Η αμερικανική πλευρά θα φέρει την πλήρη ευθύνη για την υπονόμευση της ειρηνευτικής διαδικασίας», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters