Θλίψη! «Έφυγε» από τη ζωή γνωστός δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας


25-09-2017 15:39

Απεβίωσε τα ξημερώματα, σε ηλικία 81 χρόνων, ο βετεράνος δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Δημήτρης Παπαδημήτρης. Ο Δ. Παπαδημήτρης, με την καυστική του σάτιρα και το ξεκαρδιστικό του χιούμορ, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία και ειδικά τη σχολιογραφία, σχεδόν για εξήντα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποχωρεί ο Αϊβάζης από το Survival τώρα – Το bulling, η Κορινθίου και η πίεση

Το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, της οποίας ο μεταστάς υπήρξε ιδρυτικό μέλος, εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του Δημήτρη Παπαδημήτρη. «Μνήμη αγαθή θα τον συνοδεύει για πάντα από όλα τα μέλη της δημοσιογραφικής οικογένειας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Άρχισε τη δημοσιογραφική του πορεία, στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ως συνεργάτης στο περιοδικό «Time of Cyprus», ενώ την επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 1959 στην εφημερίδα «Έθνος».

Βράβευση Δ. Παπαδημήτρη από τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη

Ακολούθως, εργάστηκε στις εφημερίδες «Εθνική» και «Μάχη» υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της εφημερίδας «Σημερινή» και ήταν μόνιμος συνεργάτης στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», όπου δημοσιεύτηκε το τελευταίο του άρθρο στις 5 Σεπτεμβρίου 2017.

Η καθημερινή χιουμοριστική στήλη του «Ελευθεροστομίες», αρχικά στη «Μάχη» και «Φιλελευθεροστομίες» και μεταγενέστερα στον «Φιλελεύθερο», θα μείνει στην ιστορία της κυπριακής δημοσιογραφίας ως υποδειγματική γραφή κριτικής θεώρησης και δηκτικής στάσης έναντι των κοινωνικών και πολιτικών δρώμενων.

Έγραψε 300 επιθεωρήσεις και εκατομμύρια σατιρικούς στίχους και σχόλια σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες.

Δικοί του ήταν οι στίχοι του «Όρκου» που έδιναν οι νέοι της ΕΟΚΑ.

Πέρσι ο Δ. Παπαδημήτρης τιμήθηκε για την συνολική του προσφορά από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το βραβείο του είχε απονείμει ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θλίψη! «Σίγησε» σε ηλικία 68 χρονών πασίγνωστος τραγουδιστής

Δεν πήγε στον γάμο της Ελένης Τσολάκη και ανέβασε φωτογραφία της άβαφη

Θρήνος για την 8χρονη Ευαγγελία – Άφησε την τελευταία της πνοή