Ρωσία: "Πόλεμος" για την Ματίλντα.


12-09-2017 18:32

Ταινία για ειδύλλιο του τσάρου Νικολάου Β’; Προφανώς και έχει δημιουργήσει… διχασμό και αντιδράσεις στη Ρωσία! Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.

Την ανακοίνωση έκανε το μεγαλύτερο ενιαίο δίκτυο κινηματογραφικών αιθουσών στη Ρωσία «Sinema park» και «Formula kino». Και ανέφερε ότι δεν θα προβάλει την ταινία «Ματίλντα» του σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ. Γιατί; Για λόγους ασφαλείας των θεατών! Κι αυτό εξαιτίας των απειλών που δέχεται!

Η… πολεμική για την Ματίλντα στην Ρωσία!

Η διοίκηση του δικτύου αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι εξαιτίας των μη συμβατών με την νομοθεσία πράξεων, στις οποίες προβαίνουν οι πολέμιοι της ταινίας και οι οποίες εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, καθώς και των συνεχιζόμενων απειλών που διατυπώνονται εναντίον των κινηματογραφικών αιθουσών, αποφάσισε να μη προβεί στην προβολή της ταινίας.

«Η απόφαση αυτή  σχετίζεται αποκλειστικά με την πρόθεσή μας να προστατεύσουμε του θεατές. Συγκεκριμένα από τους κινδύνους που μπορούν να επιφέρουν οι δημόσιες προβολές της ταινίας».

Το ενοποιημένο δίκτυο κινηματογραφικών αιθουσών, που είναι και το μεγαλύτερο της Ρωσίας ανήκει στον επιχειρηματία Αλεξάντρ Μάμουτ.

Η ταινία «Ματίλντα» του ρώσου σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ, θα προβληθεί στους κινηματογράφους της Ρωσίας στις 26 Οκτωβρίου. Έχει ως θέμα το ερωτικό ειδύλλιο του τσάρου Νικολάου Β’ με την μπαλαρίνα Ματίλντα Ξεσίνσκαγια.

ΡωσίαΑπόσπασμα από το τρέιλερ της ταινίας / Φωτογραφία από YouTube

Πολέμια της ταινίας είναι η ρωσίδα βουλευτής και πρώην εισαγγελέας της Κριμαίας Νατάλια Πακλόνσκαγια. Θεωρεί ότι η ταινία προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών. Κι αυτό διότι ο τσάρος Νικόλαος και η οικογένεια του έχουν αγιοποιηθεί από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο σκηνοθέτης Αλεξέι Ουτσίτελ έχει -όπως είναι λογικό- αντίθετη άποψη.

Υποστηρίζει ότι η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα για τα οποία έχουν διασωθεί πολλές μαρτυρίες. Κατά της ταινίας έχει ταχθεί και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Υπογραφές για το… στοπ!

Η Νατάλια Πακλόνσκαγια είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο, ότι συγκέντρωσε 400.000 υπογραφές με αίτημα να απαγορευθεί η προβολή της ταινίας. Το ρωσικό Υπουργείο Πολιτισμού παρά τις διαμαρτυρίες της Πακλόνσκαγια και των υποστηρικτών της, έδωσε την άδεια για την προβολή της , ενώ δημοσκόπηση που έγινε πρόσφατα έδειξε ότι το 60% των Ρώσων είναι υπέρ της προβολής της ταινίας.

ΜατίλνταΑπόσπασμα από το τρέιλερ της ταινίας / Φωτογραφία από YouTube

Την Δευτέρα ο Κονσταντίν Ντομπρίνιν, δικηγόρος του σκηνοθέτη Ουτσίτελ, είχε δηλώσει στο πρακτορείο TASS ότι εξώ από το δικηγορικό του γραφείο, πυρπολήθηκαν δύο αυτοκίνητα από τους πολέμιους της ταινίας πρίν αυτή προβληθεί ακόμη στους κινηματογράφους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Πηγή: Tass,vedomosti