Τουρκία – Γερμανία: Νέο επεισόδιο στην κόντρα.


12-09-2017 17:54

Τουρκία και Γερμανία. Δύο χώρες οι σχέσεις των οποίων επιδεινώνονται καθημερινά και για… διαφορετικές αιτίες. Η πώληση όπλων και η οργή Ερντογάν.

Τουρκία και Γερμανία. Ερντογάν και Μέρκελ. Δύο χώρες και δύο ηγέτες που δεν μπορούν να βρουν… ηρεμία! Οι σχέσεις των δύο κρατών είναι εδώ και μήνες πολύ κακές και ένα ακόμη επεισόδιο προστέθηκε στην κόντρα.

Γερμανία αποφασίζει, Τουρκία αντιδρά!

Η απόφαση της Γερμανίας να αναστείλει όλες τις μείζονες εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία εξασθενεί τη μάχη της Άγκυρας εναντίον της τρομοκρατίας και καθιστά ευάλωτη την Ευρώπη. Αυτό δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

Γερμανία

Ο Τσελίκ έκανε τη δήλωση αυτή στο Λονδίνο αφού ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε χθες ότι το Βερολίνο ανέστειλε τις μεγάλες εξαγωγές όπλων εξαιτίας της επιδείνωσης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία και την αύξηση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες συμμάχους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

«Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών πρέπει να διατυπώνει τα σχόλιά του με σοβαρότητα. Αυτά τα όπλα χρησιμοποιούναι στον αγώνα εναντίον του PKK και του ISIS», δήλωσε  από την πλευρά του ο Τσελίκ.

Τουρκία

«Η απόφαση αυτή θα εξασθενήσει τη μάχη της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας και, αν εξασθενήσει η τουρκική μάχη, αυτό σημαίνει πως το μέλλον της Ευρώπης καθίσταται πιο ευάλωτο», υποστήριξε. «Η Γερμανία πρέπει να αφήσει τα ζητήματα ασφαλείας εκτός των πολιτικών συζητήσεων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters