Γεροβασίλη για Eldorado: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα»


12-09-2017 10:01

«Είμαστε εδώ για κάθε σοβαρό επενδυτή που έρχεται και σέβεται τους οικολογικούς, περιβαλλοντικούς όρους, τα εργασιακά δικαιώματα και λειτουργεί στο πλαίσιο του νόμου». Αυτό, διεμήνυσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στο θέμα της Eldorado Gold.

«Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα» είπε χαρακτηριστικά η κα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα της Eldorado Gold.

Υπογράμμισε ότι αυτό δεν είναι θεμιτό απέναντι σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα ευρωπαϊκό κράτος.

«Η κυβέρνηση δεν απειλείται και ούτε εκβιάζεται από τέτοιους μηχανισμούς. Η υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα δημοσίου συμφέροντος και μάλιστα μακροπρόθεσμα», ανέφερε, μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη.

Σημείωσε πως «δεν είναι θέμα ιδεοληψίας» και τόνισε πως η εταιρεία Eldorado Gold, εκβιάζει και χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους ως «ασπίδα» για το δικό της συμφέρον.

«Εμείς θέλουμε όλες τις επενδύσεις και θέλουμε και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου.

Υπάρχουν πολλές επενδύσεις που προχώρησαν, όπως της Cosco, όπου επαναδιαπραγματευθήκαμε και το πλάνο προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά» ξεκαθάρισε η κ. Γεροβασίλη.

«Η χώρα για να έχει ασφαλές επενδυτικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν χρειάζεται το παλιό ρουσφετολογικό μοντέλο, περάστε από εμάς, θα είμαστε καλύτεροι» είπε η υπουργός απευθυνόμενη στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις θέσεις που διετύπωσαν.

Εάν υπάρχει δυσκινησία στις διαδικασίες να βοηθήσουμε» σημείωσε, για να προσθέσει: «δηλαδή, αν υπάρχει γραφειοκρατία θα πρέπει να καταργήσουμε το κράτος; Αυτό θέλει ο κ. Μητσοτάκης;».

Πηγή: www.newsit.gr