Χίλαρι Κλίντον: Έξαλλη με τον Σάντερς.


08-09-2017 20:27

Η ήττα στις προεδρικές εκλογές του 2016 ήταν εν μέρει δικό της λάθος. Αυτό παραδέχεται η Χίλαρι Κλίντον στο βιβλίο της…

Το βιβλίο της Χϊλαρι Κλίντον πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, όμως, θεωρεί ότι ευθύνεται και ο Μπέρνι Σάντερς. Ο αντίπαλός της, δηλαδή, για το χρίσμα στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Χίλαρι Κλίντον… κατηγορεί Μπέρνι Σάντερς!

Οι επιθέσεις του γερουσιαστή Σάντερς «προκάλεσαν μόνιμη ζημιά, γεγονός που περιέπλεξε τη συνοχή των προοδευτικών πριν από τις εκλογές και άνοιξε τον δρόμο στην εκστρατεία του Τραμπ εναντίον της «διεφθαρμένης Χίλαρι»». Αυτό γράφει η πρώην υπουργός Εξωτερικών στο βιβλίο «What happened» («Τι συνέβη»). Αποσπάσματα δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως από τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC και CNN.

Το βιβλίο της Κλίντον θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ την ερχόμενη Τρίτη.

Η Χίλαρι Κλίντον κατηγορεί τον Σάντερς ότι της έκλεβε τις ιδέες. «Ο Μπέρνι ανακοίνωνε πάνω κάτω το ίδιο πράγμα, αλλά πιο έντονα. Σε όλα τα θέματα, ήταν σαν να υποσχόταν καλύτερους κοιλιακούς σε τέσσερα λεπτά ή σε μηδέν λεπτά. Μαγικές ασκήσεις για καλύτερους κοιλιακούς!» γράφει ειρωνικά.

Η απάντηση Σάντερς!

Ο Σάντερς, που διατηρεί την έδρα του στη Γερουσία, της απάντησε υπεροπτικά: «Λοιπόν, ο Μπέρνι Σάντερς έκλεψε όλες τις ιδέες της Χίλαρι Κλίντον. Αλλά ποιος το πιστεύει αυτό;» είπε μιλώντας στο δίκτυο MSNBC.

Πάντως η Κλίντον παραδέχτηκε ότι έφταιξε και η ίδια: κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της «δεν είχε το ίδιο πάθος ή την ίδια φλόγα» που διέκρινε τον σύζυγό της, τον Μπιλ Κλίντον, στη δική του προεκλογική εκστρατεία το 1992. Σημειώνει επίσης ότι μετάνιωσε που, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, χαρακτήρισε «αξιοθρήνητους» τους μισούς ψηφοφόρους του Τραμπ. Προσθέτει όμως ότι «δεν ήταν απλώς υποψήφια απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά είχε απέναντί της και τον μηχανισμό των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, έναν άφρονα διευθυντή του FBI και ένα κακοσχηματισμένο εκλεκτορικό κολέγιο».

Δεν έκρυψε δηλαδή την έχθρα της για τον Τζέιμς Κόμεϊ, τον πρώην διευθυντή του FBI. Ο οποίος λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών ξανάνοιξε την έρευνα που αφορούσε τη χρήση εκ μέρους της ενός ιδιωτικού σέρβερ για την αποστολή και τη λήψη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της, την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

«Χωρίς την εντυπωσιακή παρέμβαση του διευθυντή του FBI τις τελευταίες ημέρες θα είχαμε κερδίσει τον Λευκό Οίκο» διαβεβαίωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ