Θεσσαλονίκη: Φαντασία και οργή στο καραβάνι της υγείας – Κούκλες, μπαλόνια και συνθήματα


08-09-2017 9:28

Η πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει και πάλι εικόνες που προκαλούν αίσθηση. Στο στόχαστρο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης…

Πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, για τις ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πραγματοποιούν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ. Το ραντεβού δόθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία κινήθηκε μέσω των οδών Παπαναστασίου, Λεωφόρου Στρατού, Αγγελάκη, Εγνατία και Αντιγονιδών με τελική κατάληξη το υπουργείο Μακεδόνιας – Θράκης.

Η διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ είναι για ακόμα μία φορά πρωτότυπη καθώς οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έφτιαξα το άρμα του «Ψευτοαλέξη», τοποθετώντας πάνω σε αυτό κούκλες με τη μορφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ακόμα ξεχωρίζουν και τα μαύρα μπαλόνια που κρατούν και στα οποία αναγράφονται συνθήματα όπως «Η ελπίδα πέταξε», «Ξεπουλάκηδες» και Συριζοκατσικώθηκαν».

Πηγή: thestival.gr, voria.gr