Τι θα δείξει η Μπέτυ Μπαζιάνα στην Μπριζίτ Τρονιέ


07-09-2017 14:14

Η συνάντησή τους θα είναι ένα από τα highlights της επίσκεψης Μακρόν στην Αθήνα. Μπέτυ Μπαζιάνα θα αναλάβει να δείξει στην Μπριζίτ Μακρόν τις δυο όψεις της Ελλάδας.

Η Μπριτζίτ Τρονιέ συνοδεύει τον σύζυγό της στην επίσκεψή του στην Αθήνα και η σύντροφος του Έλληνα πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, θα την ξεναγήσει στις δυο όψεις της Ελλάδας, στην αρχαία και τη σύγχρονη.

Μπέτυ Μπαζιάνα και Μπριζίτ Μακρόν θα επισκεφθούν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς που συμβολίζει την έναρξη του δυτικού πολιτισμού και συνοψίζει το Αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική σκέψη.

Από την Ακρόπολη, στο Σταύρος Νιάρχος

Η Μπρ. Τρονιέ θα γνωρίσει τη σύγχρονη Ελλάδα στο «πρόσωπο» ενός μοντέρνου μνημείου αρχιτεκτονικής, το εμβληματικό κτήριο του Ρέντσο Πιάνο -Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Εκεί φιλοξενούνται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη. Σε ένα χώρο που ανοίγεται προς τη θάλασσα «συνομιλώντας» με τα τοπόσημα της Αττικής, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Στο Σταύρος Νιάρχος, η κα Μπαζιάνα θα ξεναγήσει την κα Τρονιέ στις τρεις όψεις του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού που βρίσκονται σήμερα σε δημιουργική ανάπτυξη: τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Επιστήμη.

Οι νέοι επιστήμονες

Επίσης, στον κήπο του Ιδρύματος η Μπέτυ Μπαζιάνα θα δεχθεί με την Μπριζίτ Μακρόν πέντε νέους Έλληνες επιστήμονες.

Εργάζονται σε δημόσια Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της χώρας και των οποίων το ερευνητικό έργο έχει αναγνωριστεί και βραβευθεί από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα.

Οι δυο κυρίες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους για τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που εκπονούν.

Θα παρουσιαστούν εφαρμογές από όλο το φάσμα των επιστημών: από τα νανοϋλικά, την ιατρική, το λογισμικό για εφαρμογές ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης, internet of things κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ