Σάμος: Απόπειρα βιασμού 19χρονου και επεισόδια στο Κέντρο Μεταναστών


04-09-2017 14:59

Σε “βεντέτα” οδήγησε η απόπειρα βιασμού ενός 19χρονου Σύρου από τρεις Ιρακινούς πρόσφυγες το βράδυ του Σαββάτου, μέσα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Σάμο.

Την απόπειρας ακολούθησαν άγριες συγκρούσεις με αποτέλεσμα πέντε πρόσφυγες και μετανάστες, τραυματισμένοι όλοι από μαχαίρια, να οδηγηθούν στο νοσοκομείο του νησιού. Εκεί νοσηλεύεται ο ένας από αυτούς, που φέρεται ως ένας από τους τρεις δράστες που επιχείρησαν το βιασμό.

Οι συγκρούσεις αυτές έγιναν τα χαράματα του Σαββάτου μέσα στην πόλη της Σάμου. Ως αποτέλεσμα είχαν να τραυματισθούν τρεις άνθρωποι και επεκτάθηκαν μέσα στον καταυλισμό του ΚΥΤ αργότερα με ακόμα δύο τραυματίες. Εκτός από τον νοσηλευόμενο, για την απόπειρα βιασμού του 19χρονου κρατείται ακόμα ένας Σύρος ενώ αναζητείται ένας τρίτος.

Ας σημειωθεί ότι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου με υποδομές για 700 άτομα, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού κέντρου ελέγχου συνόρων, μετανάστευσης και ασύλου, διαμένουν 2.369 άνθρωποι. Συνολικά στο νησί σήμερα καταμετρήθηκαν 2.592 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι στο σύνολό τους αναμένουν απάντηση σε αίτημα χορήγησης ασύλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ