Ερντογάν: Μέρκελ και Σουλτς είναι λαϊκιστές


04-09-2017 13:12

Μπορεί να μην σχολίασε ο ίδιος όσα είπαν για την χώρα του και την πολιτική που ασκεί αλλά ο Ταγίπ Ερντογάν έβαλε τον εκπρόσωπό του να μιλήσει εκ μέρους του.

Ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τους γερμανούς πολιτικούς ότι ενδίδουν στον λαϊκισμό.

Αυτό, μετά τη δήλωση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ότι θα επιδιώξει τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μέρκελ, δήλωσε την Κυριακή στο ντιμπέιτ με τον Σουλτς πως είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης είπε πως θα μιλήσει στους άλλους ηγέτες της ΕΕ για τον τερματισμό της βαλτωμένης ενταξιακής διαδικασίας.

«Δεν ήταν σύμπτωση ότι ο πρόεδρός μας Ερντογάν ήταν το κύριο θέμα του ντιμπέιτ», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν.

«Η Γερμανία και οι επιθέσεις της Ευρώπης στην Τουρκία/στον Ερντογάν με την παράβλεψη ουσιωδών και επειγόντων προβλημάτων, αντανακλούν το στένεμα των οριζόντων τους», είπε.

«Ελπίζουμε πως η προβληματική ατμόσφαιρα που έκανε τις τουρκο-γερμανικές σχέσεις θύμα αυτού του στενού πολιτικού ορίζοντα θα τελειώσει.»

Στο χειρότερο σημείο τους

Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία και πολλές άλλες χώρες της ΕΕ έχουν επιδεινωθεί απότομα φέτος.

Η Τουρκία έχει περιορίσει την πρόσβαση γερμανών βουλευτών που ήθελαν να επισκεφθούν τα γερμανικά στρατεύματα στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία.

Αποτέλεσμα, το Βερολίνο να ανακοινώσει ότι μετακινεί τους στρατιώτες του εκτός Τουρκίας.

Επίσης έχει θέσει υπό κράτηση πολλούς γερμανούς πολίτες μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ.

Η Τουρκία λέει ότι έχει στείλει στη Γερμανία αίτημα έκδοσης ενός από τους κύριους υπόπτους, όπως υποστηρίζει, για την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 150.000 έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή έχουν απολυθεί στην καταστολή που ακολούθησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Πηγή: www.newsit.gr