Ποτάμι: Η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ συμβολίζει την σημασία της τόλμης και της ανανέωσης


03-09-2017 18:11

Μέρα που συμβολίζει την ” σημασία της τόλμης και της ανανέωσης” χαρακτηρίζει την σημερινή (03.09.2017) το “Ποτάμι”, αναφερόμενο στην επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

«Η 3η Σεπτέμβρη του ‘74, η μέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε τη δική του νέα αρχή στην πολιτική αφήνοντας πίσω του το κόμμα του πατέρα του, την Ένωση Κέντρου, θα θυμίζει για πάντα τη σημασία της τόλμης και της ανανέωσης στην πολιτική» αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Στα χρόνια που ήρθανε έγιναν πολλά.

Από το νέο σύγχρονο οικογενειακό δίκαιο – αμέσως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία – μέχρι το ΑΣΕΠ και τα ΚΕΠ και τις εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις του Κώστα Σημίτη και τις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου να αποτρέψει την άτακτη χρεοκοπία.

Προφανώς και έγιναν και λάθη. Επίσης πολλά. Μερικά εκ των οποίων δεν έχουν συζητηθεί όσο θα έπρεπε» συμπληρώνει το Ποτάμι και καταλήγει:

«Όμως πολλές φορές ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, σε περιόδους αναβίωσης του πιο ωμού δημαγωγικού λαϊκισμού – αυτή τη φορά με φορέα τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον κ. Τσίπρα – χρήσιμο είναι από την ιστορία να κρατούμε, να συζητούμε και να προβληματιζόμαστε για τις φλόγες και όχι για τις στάχτες».

Πηγή: www.newsit.gr