Νέες αποκαλύψεις για τη ζωή του David Bowie


01-09-2017 16:43

Νέες αποκαλύψεις για τη «σκοτεινή» ζωή του David Bowie έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μέσα από την βιογραφία του. 

Όπως αποκαλύπτει ο συγγραφέας Ντίλαν Τζόουνς μέσα από το βιβλίο με τίτλο «David Bowie: A Life», ο Bowie  ήταν βουτηγμένος στην κοκαΐνη και το σεξ!

Και όλα αυτά στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη φοβία του ότι θα κατέληγε σαν τον σχιζοφρενή αδερφό του, αλλά και τους υπόλοιπους ψυχικά ασθενείς συγγενείς του. Σύμφωνα με τον Τζόουνς, ο διάσημος τραγουδιστής έτρεμε στη σκέψη ότι η κληρονομικότητα των ψυχικών νόσων που επιβάρυνε το σόι της μητέρας του αργά ή γρήγορα θα επηρέαζε και τον ίδιο. Άτομα του περιβάλλοντός του αναφέρουν ότι μιλούσε συνεχώς για τη νόσο του αδερφού του Τέρι, η οποία ήταν και ένας τους λόγους που δεν συμπαθούσε το LSD.

«Όπως είχε εκμυστηρευτεί στην πρώην σύντροφό του Μέρι Φίνεγκαν θεωρούσε τρομακτικό το ενδεχόμενο να χάσει τον έλεγχο στη διάρκεια μιας ψυχεδελικής εμπειρίας» γράφει χαρακτηριστικά μέσα στο βιβλίο.

Δεν συνέβαινε, όμως, το ίδιο και με την κοκαΐνη. Τα ναρκωτικά άλλωστε, μαζί με το σεξ, υπήρξαν δύο από τις βασικότερες διεξόδους του στο απόγειο της καριέρας του, στα 70s. Ο εθισμός του είχε φτάσει μάλιστα σε τέτοιο σημείο, που τον οδήγησε ακόμη και στο χειρουργείο, αφού η κοκαΐνη είχε καταστρέψει τη μύτη του.

 «Αναγκάστηκε να αφαιρέσει χόνδρο από ένα σημείο του σώματός του για να το τοποθετήσει στη μύτη του, επειδή η κοκαΐνη είχε φθείρει τον χόνδρο της μύτης» αποκαλύπτει η τραγουδίστρια Τζέιν Κάουντι στον συγγραφέα Ντίλαν Τζόουνς. Ο μουσικός Γκλεν Χιουζ αναφέρει ότι, κατά την άποψή του, ο εθισμός του Μπόουι στην κοκαΐνη ευθυνόταν, κατά μια έννοια, για τον εθισμό του στο σεξ. Ήταν η εποχή που «κυνηγούσε» Γαλλίδες νταντάδες σε νυχτερινά κέντρα και συνήθως κατέληγε στο σπίτι τους για να κάνουν άγριο σεξ. Επέλεγε, εκείνες που του έλεγαν ότι τα αφεντικά τους έλειπαν σε διακοπές, συνεπώς είχαν το σπίτι ελεύθερο.

 «Νομίζω ότι ήταν εθισμένος στο σεξ και πιστεύω ότι αυτό προκλήθηκε από τον εθισμό του στην κοκαΐνη. Η ποσότητα του σεξ που έκανε αυξανόταν όσο αυξανόταν και ο εθισμός του σε αυτή» 

Πηγή: www.gossip-tv.gr