Εργασιακά: Έφη Αχτσιόγλου… για όλα!


31-08-2017 23:19

Για το νομοσχέδιο που αφορά στα εργασιακά μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ1. Όλα όσα είπε η υπουργός Εργασίας για συντάξεις, μισθούς και… παραβατικότητα.

Στο σχέδιο νόμου που αφορά στα εργασιακά και το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρθηκε η Έφη Αχτσιόγλου. Η υπουργός Εργασίας μίλησε στην ΕΡΤ1, για το επίμαχο νομοσχέδιο υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ένα νομοσχέδιο το οποίο υπερασπίζονται με κάθε τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αντιπολίτευση «κατακεραυνώνει» με κάθε ευκαιρία…

«Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά λύνει πρακτικά προβλήματα»

Η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έχει θετικό πρόσημο για την κοινωνία και ανταποκρίνεται σε πάγια αιτήματα των εργαζομένων και των ασφαλισμένων. Ακόμη πως λύνει πρακτικά προβλήματα και θωρακίζει καλύτερα την  εργατική νομοθεσία. Ενισχύει, δηλαδή, το πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο στην εφαρμογή του θα βελτιώσει την καθημερινότητα πολλών χιλιάδων εργαζομένων και ασφαλισμένων. «Ήταν δική μας πρωτοβουλία να προχωρήσουμε σε αυτές τις ρυθμίσεις. Αρκετές από αυτές προέκυψαν και από την επαφή μας με τους εργαζόμενους και τα εργατικά κέντρα. Πολλά από αυτά τα θέματα είναι πάγια αιτήματα συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, που είναι δίκαια και έπρεπε να λυθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έφη Αχτσιόγλου: Αυτό είναι το… αντίδοτο για την παραβατικότητα

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι οι διαστάσεις της παραβατικότητας είναι πολύ μεγάλες και η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι πολύ δύσκολη. Ωστόσο, όπως σημείωσε, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) λειτουργεί και δουλεύει εντατικά, το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: www.newsit.gr