Ο Τραμπ έδωσε χάρη σε ρατσιστή σερίφη


26-08-2017 11:47

Δεν πρόλαβε να καταδικαστεί ο πρώην σερίφης της Κομητείας Μαρικόπα για παρακολούθηση πολιτών με βάση φυλετικά χαρακτηριστικά και “έτρεξε” ο Ντόναλντ Τραμπ να του δώσει χάρη. Ο Τζο Αρπάιο, άλλωστε, υπήρξε πολιτικός σύμμαχος του προέδρου των ΗΠΑ.

Δεν συμπληρώθηκε καν ένας μήνας μετά την καταδίκη του πρώην σερίφη. Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια κρίσιμη περίοδο, αποφάσισε αυτή να είναι η πρώτη χάρη που θα δώσει ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Κατά τη διάρκεια όλης της θητείας του ως σερίφη, ο Αρπάιο συνέχισε το έργο της ζωής του, να προστατεύει τους πολίτες από τις μάστιγες του εγκλήματος και της παράνομης μετανάστευσης», ανέφερε το δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας με το οποίο ανακοινώθηκε η απονομή χάριτος στον πρώην σερίφη.

Φυσικά, δεν μπορούσε να μην πανηγυρίσει και μέσα από το twitter του ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ!

Έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι μόλις έδωσα χάρη στον 85χρονο Αμερικανό πατριώτη, σερίφη Τζο Αρπάιο. Κράτησε την Αριζόνα ασφαλή!».

Ο Αρπάιο, 85 ετών, ο αυτοαποκαλούμενος «σκληρότερος σερίφης στην Αμερική», ηττήθηκε στη εκλογική διαδικασία που διεξήχθη στη Μαρικόπα τον Νοέμβριο, έπειτα από 24 χρόνια στο αξίωμα.

Έγινε γνωστός για την αμείλικτη καταδίωξη των παράτυπων μεταναστών, αλλά και όταν έκανε έρευνα για τον ανυπόστατο ισχυρισμό—που υποστήριζε ο Τραμπ—ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ήταν πολίτης των ΗΠΑ.

«Οφείλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για αυτό που έκανε, αυτό είναι σίγουρο», δήλωσε ο Αρπάιο στο Reuters από το σπίτι του στην Αριζόνα. «Είναι μεγάλος υποστηρικτής (των υπηρεσιών) της επιβολής του νόμου».

Πηγή: www.newsit.gr