Natalie Portman: Όλα όσα αποκάλυψε για την ταινία «Πλανητάριο»


22-08-2017 22:43

Η Natalie Portman είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Πλανητάριο»

Η ταινία σας παρουσιάζει την Ευρώπη λίγο πριν από την έκρηξη του Β” Παγκόσμιου Πολέμου μια περίοδο όπου το μίσος πρωταγωνιστεί ενώ στο παρασκήνιο υπάρχου ν θυμός και φόβος. Μήπως η Ευρώπη ξαναζεί μια ανάλογη κατάσταση;

«Τα σημάδια δείχνουν ότι η Ευρώπη δεν έχει πετύχει τον στόχο της, να ενώσει κράτη, έθνή, πολιτισμούς. Ο φόβος, ο διχασμός και η κριτική ματιά στη διαφορετικότητα είναι εμφανή ιδιαίτερα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Παρισιού. Θα ήταν όμως αφελές να συγκρίνουμε δυο εποχές που ιστορικά έχουν κοινά στοιχεία αλλά στην ουσία δεν μοιάζουν»

Στην ταινία αναφέρεται ότι η Ευρώπη είναι ένα ανοιχτώ νεκροταφείο. Ισχύει αυτό και, αν ναι, τι μερίδιο ευθύνης, έχουν οι ΗΠΑ;

«Έχει πολύ ενδιαφέρον η σκηνοθέτις Ρεμπέκα Ζλατόφσκι έγραψε αυτή την ατάκα για να τονίσει το πόσα λίγα χρονιά ζωής από τη δημιουργία τους είχαν οι ΗΠΑ (ως Ηνωμένες Πολιτείες και το γεγονός ότι η Ευρώπη για τους Κατοίκους της Αμερικής έμοιαζε με νεκροταφείο. Αυτή η φράση έχει ουσιαστικές πολιτικές προεκτάσεις που δεν πρέπει να τις αγνοήσουμε. Μέσα από αυτή τη σκηνή ουσιαστικά υπογραμμίζεται ένα μέρος αναγνώρισης της ευθύνη που είχαν οι ΗΠΑ για την καταστροφή της Ευρώπης. Είναι πολύ λυπηρό και θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτοί ό συσχετισμός δεν έχει αληθινή βάρη. Λυπάμαι, αλλά νομίζω ότι οι περισσότερες ήπειροι είναι ένα νεκροταφείο. Ακούγονται τόσο θλιβερά όλα αυτά που λέω. Λυπάμαι που τα αναφέρω»

Το «Πλανητάριο» δεν έχει, όμως, και μια φωτεινή ιστορία πάνω από την οποία ξετυλίγονται όλες οι φρικαλεότητες;

«Πολύ θα ήθελα να έλεγα ότι  η ταινία μας είναι μόνο για την αγάπη, το πάθος και τη σχέση δύο αδελφών που λειτουργούν άλληλοσυμπληρωματικά, αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό»

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι η μια αδερφή, την οποία υποδύεται η Λιλ-Ρόουζ Ντεπ κόρη” του Τζόνι Ντεπ, έχει ιδιαίτερα αυξημένη τη συναισθηματική της νοημοσύνη, ενώ η άλλη, την οποία ενσαρκώνεις εσύ, λειτουργεί κυρίως με τη λογική της. Αυτός ο συνδυασμός νομίζω είναι και ο λόγος που μπορούν να επιβιώσουν μαζί.

«Σωστά. Και οι δύο έχουν μάθει να επιβιώνουν και ταυτόχρονα να ερευνούν και να μαθαίνουν τις ικανότητες που έχει η καθεμία, τα χαρίσματα, αν θες, που τις βοηθούν να επιβιώσουν. Η Κέιτ έχει ένα δώρο, αυτό της διόρασης, και εγώ ξέρω πώς να το πουλάω στο κοινό».

Το ταλέντο σου στην ταινία είναι να πείθεις τον κόσμο ότι αδελφή σου επικοινωνεί με τους νεκρούς. Έχεις άραγε κάποιο ταλέντο στην πραγματική ζωή, εκτός της υποκρικής, για το οποίο είσαι περήφανη;

«Δεν ξέρω αν έχω κάποιο ταλέντο. Ή, τώρα που το σκέφτομαι, είμαι σπασικλάκι. Είναι αυτό υπέρδύναμη; Μου αρέσει να γνωρίζω πολλά πράγματα και να έχω απαντήσεις στις περισσότερες ερωτήσεις».

Το μεταφυσικό στοιχείο κυριαρχεί στην ταινία. Αν λοιπόν μπορούσες να επικοινωνήσεις με κάποιο άτομο από τον άλλο κόσμο, ποιο θα επέλεγες;

« Μάλλον θα επέλεγα από το γενεαλογικό μου δέντρο: παππούδες, γιαγιάδες ή συγγενείς που δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να τους γνωρίσω. Άτομα που ανήκουν σε πολλές γενιές πίσω και θα μου έδιναν πληροφορίες για την ιστορία της δικής μου οικογένειάς μου. Ο άνθρωπος που δεν ξέρει την ιστορία του ζει μισή ζωή» δήλωσε στο Πρώτο Θέμα. 

Πηγή: www.gossip-tv.gr