Φωτιά στα Ροδινά της Ζαχάρως: Απειλούνται σπίτια – Στις φλόγες αναγεννημένο δάσος – Οι μαρτυρίες κατοίκων [vids]

6607.jpg

20-08-2017 15:56

– Σε πλήρη εξέλιξη η επικίνδυνη φωτιά σε δάσος που βρίσκεται στα Ροδινά της Ζαχάρως Ηλείας

– ″Οι φλόγες βρίσκονται 50 μέτρα από τα πρώτα σπίτια″ τονίζει εργαζόμενη στο δημαρχείο της περιοχής

– Στιγμές αγωνίας για πυροσβέστες που εγκλωβίστηκαν στο όχημά τους, στο μέτωπο της πυρκαγιάς

– ″Οι φλόγες φαίνονται από την εθνική οδό″ αναφέρουν στο NewsIt.gr κάτοικοι της περιοχής

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι και καίει σε περιοχή με αναγεννημένο δάσος που είχε γίνει στάχτη πριν από 10 χρόνια σε πλαγιά. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη, με τις δυνάμεις να ενισχύονται διαρκώς. Η Μαρίνα Αντωνοπούλου, κάτοικος της περιοχής και εργαζόμενη στο δημαρχείο τονίζει πως οι φλόγες βρίσκονται 50 μέτρα από τα πρώτα σπίτια της περιοχής. Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού έχει καλύψει ολόκληρη την περιοχή.\

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα πυροσβεστικό όχημα εγκλωβίστηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Το προσωπικο είναι καλά στην υγεία του. Στη μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο. Ρίψεις πραγματοποιεί ένα καναντέρ και 5 πετζετέλ. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται σπίτια μέχρι στιγμής.

Η κυρία Ανδρομάχη που παρακολουθεί τις προσπάθειες των πυροσβεστών τονίζει στο NewsIt.gr, πως η φωτιά φαίνεται από την εθνική οδό. Μια φωτιά που στους κατοίκους της περιοχής ξυπνάει εφιάλτες…

Το newsit.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και σας ενημερώνει άμεσα για όποια νεώτερη πληροφορία με διαρκή ροή ειδήσεων. Σε νεώτερες αναρτήσεις περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ.

Η ενημέρωση από το newsit.gr σε όλα τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας γίνεται με ταχύτητα, πληρότητα και εγκυρότητα, με στόχο την αξιόπιστη μετάδοση πληροφοριών στους χρήστες του διαδικτύου που παρακολουθούν τις ειδήσεις για τις ελληνικές και διεθνεις εξελίξεις.

Πηγή: ilialive.gr