Τουρκία: Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ύποπτος για συμμετοχή στο "Ισλαμικό Κράτος"

6478.jpg

19-08-2017 21:20

Νεκρός έπεσε από τις σφαίρες της Τουρκικής αστυνομίας ένας νεαρός στην γειτονική χώρα, ενώ άλλοι 4 συνελήφθησαν. Όλοι βαρύνονται με υποψίες ότι σχεδίαζαν μια «βομβιστική επίθεση», ως μέλη του “Ισλαμικού Κράτους”.

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι πέντε ύποπτοι το σταμάτησαν οι αρχές για έλεγχο στην περιοχή Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία, έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν, σύμφωνα με τις οποίες «αφίχθησαν στην χώρα μας προκειμένου να διαπράξουν μια βομβιστική επίθεση», επισημαίνεται από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Οι 4 εκ των υπόπτων παραδόθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας, ωστόσο ο πέμπτος ύποπτος επιχείρησε να τους επιτεθεί με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ εναντίον του.

Ο άνδρας που τραυματίστηκε και σύμφωνα με τις αρχές είναι Σύρος υπήκοος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, όπως περιγράφεται στο δελτίο τύπου του γραφείου του κυβερνήτη.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η εθνικότητα των 4 συντρόφων του ούτε εάν εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες εντός του οχήματος.

Πηγή: www.newsit.gr