Σύροι αντάρτες αποχωρούν από τα σύνορα Συρίας – Λιβάνου


11-08-2017 15:57

Μαχητές της Σαράγια Αχλ αλ-Σαμ, μιας οργάνωσης σύρων ανταρτών, θα αρχίσει αύριο να αποχωρεί από έναν θύλακα στον Λίβανο, στη μεθόριο με τη Συρία, μαζί με ορισμένους αμάχους, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου.

Περίπου 300 μαχητές μαζί με τις οικογένειές τους και κάποιους άλλους αμάχους που επιθυμούν να επιστρέψουν στη Συρία θα μεταβούν στα σύνορα συνοδεία των δυνάμεων ασφαλείας, δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Ρόιτερς ο στρατηγός Αμπάρ Ιμπραχίμ.

Ο Ιμπραχίμ είπε πως οι πολίτες που είχαν ζητήσει να φύγουν με τη Σαράγια Αχλ αλ-Σαμ θα μεταβούν στον υπό κυβερνητικό έλεγχο τομέα Άσαλ αλ-Ουάρντ κοντά στα σύνορα. Οι μαχητές θα μεταβούν σε ένα μέρος που έχει συμφωνηθεί, είπε.

Ο Ιμπραχίμ δεν ανέφερε ποιο μέρος είναι αυτό, όμως ένα στρατιωτικό μέσο ενημέρωσης που διαχειρίζεται η Χεζμπολάχ –η οποία έχει στενούς δεσμούς με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ– μετέδωσε πως οι μαχητές και οι οικογένειές τους θα μεταβούν στην πόλη αλ-Ρουχάιμπα που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και βρίσκεται στον τομέα Ανατολική Καλαμούν.

Η αναχώρηση της οργάνωσης ακολουθεί εκείνην του Μετώπου Νόσρα, το οποίο εγκατέλειψε τον θύλακα τον οποίο κατείχε στα σύνορα νωρίτερα αυτόν τον μήνα κατευθυνόμενο στην ανταρτοκρατούμενη Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, μετά την ήττα της σε επίθεση της Χεζμπολάχ.

Πηγή: www.newsit.gr