ΣΥΡΙΖΑ για ΟΑΣΘ: Τέλος στο Θεσσαλονικιώτικο «Κωσταλέξι»


10-08-2017 13:51

Την έναρξη μιας καινούριας περιόδου για την πόλη της Θεσσαλονίκης, σηματοδοτούν οι εξελίξεις στο θέμα του ΟΑΣΘ σύμφωνα με την ανακοίνωσή που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Η κυβέρνηση με την ψήφιση του νόμου 4482/17 έσπασε το απόστημα που για εξήντα χρόνια κακοφόρμιζε επάνω στο σώμα της πόλης. Ο ορισμός των νέων διοικήσεων των φορέων αστικών συγκοινωνιών, με τους συμβολισμούς που περιέχει, σηματοδοτεί το τέλος στο ιδιότυπο Θεσσαλονικιώτικο Κωσταλέξι για το οποίο όλοι γνώριζαν, αλλά κανένας δεν μιλούσε», επισημαίνει και προσθέτει:

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν βαρύτατες ευθύνες που για 60 χρόνια ανέχτηκαν τα τερτίπια και τις «μηχανές» που είχαν στήσει οι διοικήσεις του ΟΑΣΘ για να απομυζούν δημόσιο χρήμα. Έχουν ευθύνες γιατί άφησαν για δεκαετίες την Θεσσαλονίκη με ένα μόνο συγκοινωνιακό μέσο, ιδιαίτερα δαπανηρό, που παρείχε κάκιστες υπηρεσίες, που λειτουργούσε αδιαφανώς υπό ένα ιδιότυπο, φαύλο καθεστώς. Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που σήμερα αντιδρούν στην αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου συστήματος δημόσιων αστικών συγκοινωνιών για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Εμείς προχωράμε μπροστά. Το παλιό και η αποτυχία χάρισμά τους».

Πηγή: www.newsit.gr