Διαπραγμάτευση «ώρα μηδέν»: Κρίσιμες επαφές για να κλείσει η τεχνική συμφωνία

789443-tsakalotos.jpg

30-04-2017 18:18

Διαπραγμάτευση | Ειδήσεις: Θέμα ωρών ή το πολύ λίγων εικοσιτετράωρων θεωρείται η ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας (Staff-Level Agreement – SLA) μεταξύ Αθήνας και δανειστών, τη στιγμή που συνεχίζεται το μπαράζ των επαφών του Κουαρτέτου με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο ξενοδοχείο Hilton.

Σύμφωνα με πηγές από το ρεπορτάζ, λίγο πριν τις 18:00 την Κυριακή (30/04/2017) ξεκίνησε ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων, με τις πρώτες εκτιμήσεις να τοποθετούν το κλείσιμο της συμφωνίας είτε αργά το βράδυ είτε τα ξημερώματα της Δευτέρας (01/05/2017).

Στο επίκεντρο των συνομιλιών νωρίτερα το πρωί βρέθηκε το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές αλλά και η επέκταση της τουριστικής περιόδου από τέσσερις σε πέντε μήνες.

«Συζητήσαμε για τις Κυριακές. Δεν θα ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές αλλά βάλαμε στο τραπέζι τις τουριστικές περιοχές και τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που στην Ελλάδα είναι μεγάλη», είπε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος για το πρωινό ραντεβού με το Κουαρτέτο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τα κλιμάκια των Θεσμών επιμένουν στην την κατάργηση των περιορισμών στην λειτουργία των καταστημάτων επιπλέον Κυριακές το χρόνο, είτε υπάρχουν περιορισμοί στον τόπο όπου δραστηριοποιούνται τα καταστήματα, είτε υπάρχουν περιορισμοί που αφορούν στο μέγεθος (επιφάνεια) του καταστήματος τους.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι Θεσμοί επιδιώκουν τη μείωση του ρόλου των αντιπεριφερειαρχών ως προς τον καθορισμό του πότε ανοίγουν τα καταστήματα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr