Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην ετήσια συνάντηση Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO

787366-unesco3.jpg

21-04-2017 17:47

Τους στόχους της UNESCO για το 2017 παρουσίασε η γενική διευθύντρια του οργανισμού, Irina Bokova, στην ετήσια συνάντηση Πρέσβεων Καλής Θελήσεως που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (20/04/2017), στο Παρίσι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν διακεκριμένες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα Πρέσβυς Καλής Θελήσεως, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Irina Bokova ευχαρίστησε τους Πρέσβεις για το πάθος και την ενεργητικότητα με την οποία υπηρετούν τις αξίες και τα προγράμματα της UNESCO, μεταφέροντας τα μηνύματά της στις 4 γωνιές της γης, και εξέφρασε τη συγκίνησή της, καθώς αυτή είναι η τελευταία της Συνάντηση με τους Πρέσβεις Καλής Θελήσεως της UNESCO, αφού η θητεία της λήγει στο τέλος του 2017.

Στη συνέχεια, παρουσίασε στους Πρέσβεις τα προγράμματα και τους στόχους της UNESCO για το 2017, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στη Λιέγη και στην οποία θα πάρουν μέρος επιστήμονες, φιλόσοφοι, ιστορικοί, λογοτέχνες, πολιτικοί, κοινωνιολόγοι και επικοινωνιολόγοι από όλο τον κόσμο για να εξετάσουν τα εξής 7 μεγάλα ζητήματα:

• Άνθρωπος και Περιβάλλον

• Πολιτιστικές ταυτότητες

• Πολιτισμική διαφορετικότητα και Διαπολιτισμικές σχέσεις

• Πολιτιστική κληρονομιά

• Σύνορα και μετανάστευση

• Ιστορία- Μνήμη- Πολιτικές

• Η Ανθρωπότητα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει.

Κατά τη Συνάντηση των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO έγινε επίσης αναλυτική παρουσίαση των Προγραμμάτων του Διεθνούς Οργανισμού για τη στήριξη και ενίσχυση των νέων σ’ ολόκληρο τον κόσμο, και η κυρία Bokova ζήτησε από τους Πρέσβεις να στηρίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο αυτά τα προγράμματα καθώς έχουν ζωτική σημασία για το μέλλον της ανθρωπότητας.

unesco1

Οι Πρέσβεις κατά τις παρεμβάσεις τους στη διάρκεια της Συνάντησης αναφέρθηκαν στον πόλεμο στη Συρία, στο προσφυγικό ζήτημα, και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα τονίζοντας ότι η ανάγκη για συγκεκριμένες δράσεις από τη μεριά της UNESCO και των άλλων διεθνών οργανισμών είναι σήμερα μεγαλύτερη από ποτέ.

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, παίρνοντας τον λόγο, αφού συνεχάρη τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO για το τεράστιο έργο που επιτέλεσε κατά τη διάρκεια της πρώτης και της δεύτερης θητείας της και μάλιστα σε μια περίοδο τόσο μεγάλων προκλήσεων, καθώς και για τον ανθρωπιστικό προσανατολισμό που έδωσε στα προγράμματα του Οργανισμού, δεσμεύτηκε να μεταφέρει μέσα από το Ίδρυμά της τα συμπεράσματα και τα μηνύματα της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Διάσκεψης της Λιέγης στην Ελλάδα και κυρίως στα δίκτυα των νέων.

Η κυρία Βαρδινογιάννη αναφερόμενη στις δράσεις του Ιδρύματός της κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε αναφέρθηκε στη διοργάνωση της Συνάντησης των Αθηνών με τίτλο «Φιλόξενες πόλεις για τους πρόσφυγες» σε συνεργασία με την UNESCO και την «Ευρωπαϊκή Συμμαχία των Πόλεων κατά του ρατσισμού» κι ευχαρίστησε την κυρία Bokova για τη συνεργασία της και για την παρουσία της στη Συνάντηση των Αθηνών καθώς και για την πρώτη κοινή εκδοτική πρωτοβουλία της UNESCO και του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» με τίτλο: “Cities Welcoming Refugees and Migrants”.

unesco2

Επίσης αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» για τα ανθρώπινα δικαιώματα του “Robert F. Kennedy Human Rights” , που το Ίδρυμά της ανέλαβε να φέρει στα ελληνικά σχολεία, και το οποίο ξεκίνησε να διδάσκεται από τις αρχές του 2017 και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr