Δολοφονία Καστοριά: Το μαρτίνι, οι μπύρες και το δείπνο με την σύζυγο μετά το φονικό

777843-kastoria4.jpg

16-03-2017 15:08

Μια άγνωστη διάσταση του εγκλήματος στην Καστοριά που συγκλόνισε την Ελλάδα, αποκάλυψε στενός φίλος και συνάδελφος του ταξιτζή που δολοφονήθηκε.

Ο φίλος του θύματος Νίκος Τοτονίδης, σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Ειδήσεις», περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο 30χρονος ειδικός φρουρός έπεισε τον 52χρονο αυτοκινητιστή να βγει από το ταξί.

«Του είπε ότι θα παραλάβει ένα κουτί με αλυσοπρίονα και εκτιμώ ότι πρέπει να του φώναξε: ”Έλα να με βοηθήσεις”. Έτσι τον οδήγησε στην αποθήκη και εκεί τον εκτέλεσε εν ψυχρώ».

Αυτή την εκδοχή κατέθεσε στους αστυνομικούς όταν τον ρώτησαν για την υπόθεση.

«Όλα έγιναν έξω από το ταξί. Το όχημα ήταν κλειδωμένο και απείραχτο. Πήγα κι εγώ στο σημείο της εκτέλεσης του Κοσμά, το οποίο απέχει 50 μέτρα από το ταξί, ακριβώς μπροστά στην είσοδο της αποθήκης του αστυνομικού. Δεν έχουν βρεθεί ακόμα η κερματοθήκη, το τάμπλετ και το πορτοφόλι του Κοσμά. Ωστόσο βρέθηκαν τα 250 ευρώ που είχε τραβήξει για να πληρώσει την εφορία».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ειδήσεις», ο 30χρονος ειδικός φρουρός αμέσως μετά την δολοφονία του 52χρονου τηλεφώνησε στον σύζυγο της αδερφής της γυναίκας του και του ζήτησε 200 ευρώ δανεικά.

Οι δυο τους έδωσαν ραντεβού στο κέντρο της πόλης. Μόλις ο 35χρονος πήρε τα χρήματα, τηλεφώνησε στη σύζυγό του και της είπε: «Θα πάω να σου ψωνίσω αυτά που μου ζήτησες». Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, επισκέφτηκε ένα σουπερ μαρκετ και αγόρασε, μεταξύ άλλων, ένα μπουκάλι μαρτίνι και μπίρες. Επέστρεψε στο σπίτι του και έφαγε μαζί με την σύζυγό του, σαν να μην είχε συμβεί τίποτε. Στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα τον κάλεσαν από την υπηρεσία για να λάβει μέρος στις αστυνομικές έρευνες για το έγκλημα που ο ίδιος είχε κάνει. Όμως, περίπου στις 3 τα ξημερώματα αποκαλύφθηκε το ένοχο μυστικό που έκρυβε και οι συνάδελφοί του τον συνέλαβαν.

loading...