«Φλερτάρουν» με την έξοδο από τη φυλακή Γιοσάκης – Λεωτσάκος

750936-leotsakos_giosakis.jpg

02-12-2016 11:14

Εκτός φυλακής λόγω παρέλευσης του 18μηνου ενδέχεται να βρεθούν σε λίγες ημέρες οι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση του «παραδικαστικού κυκλώματος Νο.2».

Ο λόγος για τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, τον δικηγόρο Γεώργιο Ασλάνη, τον δικηγόρο -γνωστό από την εκπομπή «Ερωτοδικείο»- Πέτρο Λεωτσάκο και τον δικηγόρο και σύζυγο Εφέτη Αθηνών Σπύρο Βλασσόπουλο.

Οι τρεις πρώτοι κατέθεσαν αίτηση αποφυλάκισης προ του 18μηνου, η οποία δεν έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών με σχετικό βούλευμά του. Ωστόσο, ο Ιάκωβος Γιοσάκης και ο Σπύρος Βαλασσόπουλος συμπληρώνουν το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης στις 12 Δεκεμβρίου 2016, ο Γιώργος Ασλάνης δέκα ημέρες νωρίτερα και ο Πέτρος Λεωτσάκος στις 10 Δεκεμβρίου.

Με το υπ’ αριθμόν 1928/2016 βούλευμα, που δημοσιεύθηκε στις 24 Νοεμβρίου, επιβάλλεται στους κατηγορουμένους «αμέσως μετά την ενδεχόμενη υποχρεωτική απόλυσή τους λόγω παρέλευσης του 18μηνου οι προσωρινοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη απομάκρυνσης από το Ν. Αττικής, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο, της συνεχούς διαμονής και διανυκτέρευσης σε τόπο κατοικίας που θα δηλώσουν και της εμφάνισης 3 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους».

Οι πρωταγωνιστές της αποκαλούμενης και «μαφίας των ακινήτων», κατηγορούνται για απάτες με ακίνητα, κομπίνες σε πλειστηριασμούς, εμπόριο χρυσού και άλλες παράνομες δραστηριότητες, ενώ η δικογραφία της υπόθεσης του «παραδικαστικού κυκλώματος Νο 2» θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει σχηματιστεί ποτέ για οργανωμένο έγκλημα, καθώς αποτελείται από 30.000 σελίδες και άλλες τόσες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον «κοριό» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι ως μέλη κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα -φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας μελών του κυκλώματος με στόχο να τα ιδιοποιηθούν. Φέρονται επίσης, σύμφωνα με την δικογραφία να εξαπατούσαν δικαστήρια και να υπόσχονταν έναντι αμοιβής ευνοϊκές αποφάσεις δικαστηρίων επικαλούμενοι «καλές διασυνδέσεις» στη Δικαιοσύνη.

Η δράση του κυκλώματος ήρθε στο φως τον Οκτώβριο του 2009, όταν δικηγόρος, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό των κατηγορουμένων, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές. Σημειώνεται, ότι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Αιξωνής.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr