Διασχίζει τον Ατλαντικό κολυμπώντας με καρχαρίες και επικίνδυνες μέδουσες! (pics)

750805-diasxizei-atlantiko.jpg

01-12-2016 20:51

Σκοπός του είναι να αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον.

Ένας Βρετανός, που φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ατλαντικό, προς το παρόν αγωνίζεται να γλιτώσει από τους καρχαρίες, τις μέδουσες, τα παγωμένα νερά και από ένα παράξενο ψάρι που προσπάθησε να φωλιάσει στο αριστερό αυτί του.

Ο πρώην αστυνομικός Μπεν Χούπερ, 38 ετών, ξεκίνησε για να καλύψει μια απόσταση 3.200 χιλιομέτρων ή 2.000 ναυτικών μιλίων, από τη Σενεγάλη μέχρι τη Βραζιλία με σκοπό να αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον. Όπως είπε, τον εμπνέουν οι μεγάλοι εξερευνητές, όπως ο Ράνουλφ Φίνες, που διέσχισε την Ανταρκτική με τα πόδια.

Όμως από τις 13 Νοεμβρίου που ξεκίνησε, έχει κολυμπήσει μόλις 67 ναυτικά μίλια κάτι που σημαίνει ότι με αυτόν τον ρυθμό θα φτάσει στη Βραζιλία στις αρχές του 2018, πολλούς μήνες αργότερα απ’ ό,τι ήλπιζε. Ένα πρώην μέλος της αποστολής του είπε ότι το σκάφος υποστήριξης που τον συνοδεύει διαθέτει τρόφιμα μόνο για 140 ημέρες.

«Ναι, είναι πολύ δυσκολότερο απ’ όσο πίστευα. Οι τσούχτρες με τσιμπούν καθημερινά και δύο φορές έχουμε δει καρχαρίες», ανέφερε ο Χούπερ στη σελίδα του στο Facebook, τονίζοντας ότι δεν το βάζει κάτω.

Πριν από δέκα ημέρες, αναγκάστηκε να σταματήσει το κολύμπι για να ζητήσει από τον γιατρό της αποστολής να βγάλει από το αυτί του ένα… ψάρι. Αρκετές φορές τον παρέσυραν μεγάλα κύματα ενώ στην πορεία έχει συναντήσει και κινητά «νησιά» από σκουπίδια.

Ο Χούπερ επιβεβαίωσε ότι ένα δεύτερο σκάφος υποστήριξης, γεμάτο με ζυμαρικά και ρύζι, επέστρεψε στο Ντακάρ της Σενεγάλης και πλέον η ομάδα έχει περιορίσει σημαντικά τις μερίδες τροφίμων που λαμβάνει.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

 

Πηγή φωτογραφιών: ReutersΠΗΓΗ : Newsbomb.gr