Τι απαντά το Μαξίμου για το κόστος του ταξιδιού στην Κούβα

750683-cuba-tsipras.jpg

01-12-2016 14:44

Τις 300.000 δολάρια έφτασε μόνο το κόστος του αεροπλάνου που μετέφερε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην Κούβα, υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα, αναλύοντας το κόστος του ταξιδιού. Κυβερνητικές πηγές, λοιπόν, αναφέρουν:

«Δημοσιεύματα, που στηρίζονται σε έναν… πιλότο(!) που “πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος”, αναφέρουν ότι το κόστος του αεροπλάνου για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αβάνα “έφτασε τις 300.000 δολάρια”!

Ο ένας πιλότος που “πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος”, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ταξίδι (καύσιμα) κόστισαν 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο του πληρώματος, τις 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ!

Θα πρέπει τώρα ο ένας πιλότος που “πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος” στα έξοδα της αποστολής να συμπεριλάβει και τα της παραμονής του Gulfstream στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Θα τον ενημερώσουμε όταν θα αποσταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κούβα!» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές. ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr