Αχτσιόγλου: Εμφάνιση στα χρώματα της μόδας – Τετ α τετ με τον Μοσκοβισί (pics)

749794-axtsioglou3.jpg

29-11-2016 0:07

Το μπορντώ χρώμα που φέτος «δεσπόζει» στις βιτρίνες φόρεσε η υπουργός Εργασίας κυρία Έφη Αχτσιόγλου, η οποία παραβρέθηκε στο συνέδριο «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Στο συνέδριο μίλησε και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, με τον οποίον είχαν και σύντομη κουβέντα, ενώ η κυρία Αχτσιόγλου κάθησε δίπλα στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σταθάκη.

Η υπουργός Εργασίας θα έχει συνάντηση αύριο με τον κ. Μοσκοβισί για τα εργασιακά και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες με τις ηγεσίες και στελέχη πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η σημερινή (28/11) συζήτηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, εστιάστηκε στα θέματα των ομαδικών απολύσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων και, ειδικότερα, στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη μετενέργεια και τις ενώσεις προσώπων.

Όπως αναφέρουν, το υπουργείο Εργασίας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις επαφές των επόμενων ημερών, αρχής γενομένης από αύριο με τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, αλλά και στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη και την Πέμπτη, με τις ηγεσίες και στελέχη πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στόχος των επαφών αυτών, σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου Εργασίας, είναι να τονιστεί εκ νέου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκλίνει του ευρωπαϊκού κεκτημένου στον κρίσιμο τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Το πρόγραμμα των επαφών της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, στις Βρυξέλλες έχει, ως εξής:

Τετάρτη 30-11

15.00-15.45: Σκα Κέλερ (αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Πρασίνων, Γερμανία) και Ερνεστ Ούρτασουν (ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ισπανία).

16.00-16.30: Γκιόργκι Πιρίνσκι, (ευρωβουλευτής, μέλος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώην πρόεδρος της Βουλής της Βουλγαρίας).

18.00-19.00: Μέλη της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) που συμμετέχουν στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

19.00-20.00: Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πέμπτη 1-12

09.30-10.00: Γκάμπι Τσίμερ (πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς, GUE- NGL, Γερμανία).

10.30-11.00: Ζαν Λαμπέρτ (συντονίστρια της ευρωομάδας των Πρασίνων στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μεγάλη Βρετανία).ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr