Προεδρικές Εκλογές Γαλλία 2017: Φιγιόν vs Zιπέ – Ποιος κέρδισε

749427-juppe_fillon.jpg

27-11-2016 21:42

Ειδήσεις | Προεδρικές Εκλογές Γαλλία 2017: Μιάμισυ ώρα μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων, όλα δείχνουν ότι ο Φρανσουά Φιγιόν είναι ο σημερινός νικητής της προκριματικής της δεξιάς και του κέντρου στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα πρώτα επιμέρους αποτελέσματα από 2.100 εκλογικά κέντρα ο Φρανσουά Φιγιόν συγκέντρωσε 69,5%, ο δε Αλέν Ζιπέ 30,5%. Τα αποτελέσματα αυτά έδωσε η Αν Λεβάλ επικεφαλής της Ανώτατης εκλογικής Αρχής

Ο Αλέν Ζιπέ εγκατέλειψε το σπίτι του για το γραφείο του χωρίς να κάνει την όποια δήλωση, ενώ ο Φρανσουά Φιγιόν αναμένεται από τα διεθνή μίντια στην ιστορική αίθουσα στο «Maison de la chimie » όπου έχει προβλέψει να συναντήσει τους οπαδούς.

Η δυναμική του πρώτου γύρου που του έδωσε ένα 44% προφανώς δεν τον εγκατέλειψε. Το ερώτημα είναι ποιά θα είναι η διαφορά με τον αντίπαλο του.

Η δεξιά και το κέντρο έχει από σήμερα τον εκπρόσωπό της για την προεδρική του Μαΐου και αυτός είναι ο Φρανσουά Φιγιόν.

Τα τελευταία στοιχεία σχετικά με το πώς διαμορφώνεται η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών της κεντροδεξιάς παράταξης στη Γαλλία, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2017, καταδεικνύουν ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν 4,5% μεγαλύτερη σε σύγκριση με εκείνη την ίδια ώρα κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, γνωστοποίησαν οι διοργανωτές της ψηφοφορίας.

Ο Τιερί Σολέρ, πρόεδρος της Επιτροπής που οργανώνει την ψηφοφορία στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε σε δημοσιογράφους σήμερα ότι η συμμετοχή ανερχόταν σε άνω των 2,9 εκατομμυρίων ψηφοφόρων στις 18:00 ώρα Ελλάδας, με το 78% των εκλογικών τμημάτων να λαμβάνεται υπόψη.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, επικράτησε στον πρώτο γύρο έναντι του Αλέν Ζιπέ, ενός επίσης πρώην πρωθυπουργού και δημάρχου του Μπορντό.

Περίπου 4 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες στον πρώτο γύρο των προκριματικών.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Προεδρικές Εκλογές στη ΓαλλίαΠΗΓΗ : Newsbomb.gr