Ενέργεια: Κυβέρνηση και δανειστές επιχειρούν να διαλύσουν τη ΔΕΗ μέσω του «Μνημονίου 3»

720453-pylones.jpg

15-08-2016 8:00

Τι καταγγέλλει το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Θανάσης Πετράκος σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Newsbomb.gr – «Επιχειρούν να δημιουργήσουν ξανά σκάνδαλα τύπου Energa / Hellas Power»

Το μεγάλο «παζάρι» που γίνεται στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα και τις προσπάθειες που καταβάλλουν τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και οι δανειστές, για να μοιράσουν τα εμπορικά «φιλέτα» της ΔΕΗ σε ξένους αλλά και ντόπιους επενδυτές, αλλά με τρόπο μάλλον ανορθόδοξο, καταγγέλλει στο Newsbomb.gr το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Θανάσης Πετράκος.

Ο κ. Πετράκος δεν κρύβει την ανησυχία του για το ότι οι χειρισμοί του Υπουργείου Ενέργειας, στο πλαίσιο του «Μνημονίου 3», όχι μόνο δεν βοηθούν στην ανασυγκρότηση της ΔΕΗ, αλλά επαναφέρουν στο προσκήνιο φαινόμενα εγκληματικής επιχειρηματικής παθογένειας, όπως το σκάνδαλο της Energa / Hellas Power, το οποίο παραμένει έως τώρα ατιμώρητο, με το ελληνικό Δημόσιο να έχει ζημιωθεί με σχεδόν 257 εκατ. ευρώ από τις απίστευτες λοβιτούρες των πρωταγωνιστών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA / HELLAS POWER

Και όχι μόνον αυτό, αλλά η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «ξετινάξει» το πελατολόγιο της ΔΕΗ, εκχωρώντας με το… στανιό έως την 1η Ιανουαρίου 2019 το 50% των πελατών της εταιρείας σε άλλους παρόχους ενέργειας – επενδυτικούς παίκτες που θα έχουν εμφανιστεί στην αγορά.

«Το σκάνδαλο της Energa Hellas Power, αντί να συνετίσει την κυβέρνηση, ότι ο οποιοσδήποτε καταθέτοντας μια μικρή εγγυητική επιστολή μπορεί να γίνει πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και να ενισχύσει και να ανασυγκροτήσει τη ΔΕΗ με ένα σύγχρονο τρόπο, ώστε να πουλάει φθηνή ενέργεια, με το “Μνημόνιο 3” προχωράει το επόμενο διάστημα σε μια απίστευτη κατάσταση, με την οποία υποχρεώνεται η ΔΕΗ σε πρώτη φάση να δώσει το 20% των πελατών της σε παρόχους, οι οποίοι θα εμφανιστούν και μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2019 το 50% των πελατών της», υπογραμμίζει ο κ. Πετράκος.

Και προσθέτει: «Αυτό είναι εξωφρενικό, διότι είναι σα να πηγαίνεις σε κάποιον που έχει ένα μαγαζί και επειδή θα ανοίξει δίπλα ένας άλλος ανταγωνιστής, να υποχρεώνεις τον πρώτο ότι για κάθε δύο πελάτες που θα μπαίνουν τον έναν να τον στέλνεις στον απέναντι. Αυτό είναι έξω από κάθε λογική και έξω από κάθε λογική της ελεύθερης οικονομίας που πρεσβεύουν όλοι τους και η σημερινή κυβέρνηση βέβαια, μετά την “κωλοτούμπα” που έκανε με το τρίτο Μνημόνιο».

«Με βάση αυτό, θα υποχρεώνεται κάθε δεύτερος πελάτης της ΔΕΗ από το 2019 να φεύγει υποχρεωτικά και αμετάκλητα από την εταιρεία και να μπαίνει σε άλλο πάροχο. Αυτό είναι καταστροφικό καθώς καταργεί καθετί που άπτεται του τρόπου λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς. Παράλληλα, η κυβέρνηση δίνει πάτημα ακόμη και σε επιχειρηματίες – τυχοδιώκτες να προκαλέσουν επανάληψη του φαινομένου Energa – Hellas Power», αναφέρει ο κ. Πετράκος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr