Το νέο Μνημόνιο σφίγγει κι άλλο τη θηλιά – Σε ιστορικό ρεκόρ οι περικοπές

748071-axiologisi.jpg

23-11-2016 9:01

Νέες περικοπές στα εφάπαξ, πιέσεις για την ολοκλήρωση του επανυπολογισμού όλων των συντάξεων έως το τέλος του 2017 καθώς και συνεργασία της φορολογικής και ασφαλιστικής διοίκησης με ιδιωτική εταιρεία για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προβλέπει μεταξύ άλλων το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου.

Επίσης περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός αυτοματοποιημένου συστήματος κατασχέσεων και άλλων αναγκαστικών μέτρων για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου.

Επιπλέον στο προσχέδιο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει έως τον Ιούλιο του 2017 την υποχρεωτική χρήση μηχανημάτων POS από όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες δραστηριοποιούνται σε τομείς υψηλής φοροδιαφυγής.

Μέχρι τον Ιούνιο δε πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες.

Ακόμη το νέο μνημόνιο σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής ζητεί τη μείωση του προσωπικού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης με δραματικό περιορισμό των διευθυντών καθώς και συνεργασία της φορολογικής και ασφαλιστικής διοίκησης με ιδιωτική εταιρεία για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ταμεία.

Οι δανειστές ζητούν να δημιουργηθεί έως το τέλος του χρόνου λογισμικό που θα επιτρέπει την αυτόματη διαδικασία κατασχέσεων.

Σχετικά με τον φόρο υπεραξίας ακινήτων αναβάλλεται μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 η εφαρμογή του.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...