Αυτή η 27χρονη θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα έχει επισκεφθεί όλες τις χώρες στη Γη (Pics+Vids)

747836-de-pecol.jpg

22-11-2016 13:02

Ο ταξιδιώτης και ο εξερευνητής συχνά θεωρούνται συνώνυμες λέξεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο ταξιδιώτης επισκέπτεται μέρη για απόλαυση, ένας εξερευνητής πάει βαθύτερα.

Η 27χρονη Κασάντρα ντε Πεκόλ σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί εξερευνήτρια. Ταξιδεύει μόνη της σε όλο τον κόσμο ως Πρέσβειρα της Ειρήνης και θέλει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ να είναι η πρώτη γυναίκα που θα επισκεφθεί 193 ανεξάρτητες χώρες (και επίσης την Ταϊβάν, το Κόσσοβο και την Παλαιστίνη).

Ελπίζει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να γίνει η γυναίκα που ταξίδεψε ταχύτερα σε όλες τις ανεξάρτητες χώρες του κόσμου. Με τη βοήθεια του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού (IIPT) και του SKAL International (διεθνής οργανισμός που συνενώνει όλους τους τομείς της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας και προωθεί τον παγκόσμιο τουρισμό και τη φιλία), ξεκίνησε τη μοναχική περιπλάνησή της τον Ιούλιο του 2015.

Μέχρι τώρα έχει επισκεφθεί 181 χώρες και ταξίδεψε σε όλες τις ηπείρους. (σ.σ. Η Κασάντρα ντε Πεκόλ βρέθηκε στην Αθήνα στις 8 και 9 Δεκεμβρίου του 2015 φιλοξενούμενη από το Skal Athens, μέλος του Skal International).

(Δείτε βίντεο από την επίσκεψη της στην Ελλάδα)

Για να καταρρίψει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες πρέπει να ολοκληρώσει το ταξίδι της σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών και τριών μηνών.

Ανακαλύπτει τις πιο άγνωστες και μοναδικές γωνιές του κόσμου και προβάλει την ομορφιά τους. Ταξιδεύει με ένα σκοπό, να μιλήσει για την ειρήνη και τη βιωσιμότητα.

Μέρος της αποστολής της είναι οι επισκέψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια και η ανταλλαγή απόψεων για τον υπεύθυνο τουρισμό.

Γεννημένη στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λονγκ Άιλαντ. Σύμφωνα με το website της, όταν ήταν 19 αποφάσισε να έρθει σε επαφήξ με διάφορες μορφές οικοτουρισμού. Ταξίδευε και εργαζόταν σε ξενοδοχεία.

 Gallery1

Το 2010 με 2.000 δολάρια στην τσέπη ξεκίνησε ένα ταξίδι σε όλη την Ευρώπη μαζί με τον αδελφό της Τζέισον.

Σύντομα κατάλαβε ότι εκείνο που πραγματικά ήθελε είναι να συνεχίσει να ταξιδεύει μόνη της τα επόμενα χρόνια.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr