«Σκληρό ροκ» από τον Σόιμπλε: Η ελάφρυνση χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα!

746908-soible.jpg

18-11-2016 20:18

«Προσωπικά» φαίνεται να έχει πάρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το θέμα με το ελληνικό χρέος, αφού όπου βρεθεί κι όπου σταθεί …διατρανώνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία ελάφρυνση!

Η στάση του Βερολίνου απέναντι στο θέμα της απομείωσης του χρέους είναι άκαμπτη. «Μπροστάρης» στην άρνηση να υπάρξει οποιαδήποτε αναδιάρθρωση είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αυτή τη φορά επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του μιλώντας σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, είπε: «Η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα. Η χώρα δεν θα έχει προβλήματα με την εξυπηρέτηση του χρέους μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια».

Ο κ. Σόιμπλε επέμεινε ξανά ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η Ελλάδα δεν είναι αρκετές, ζητώντας περισσότερο «αίμα».

«Δεν έχουν γίνει αρκετά με τις μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, το εργατικό δίκαιο και την εσωτερική αγορά, που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Με την ελάφρυνση του χρέους δεν θα μπορεί να κάνει περισσότερα. Θα συμβεί το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και χθες ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα συναντούσε την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο…

Οι δηλώσεις του είχαν ειδική σημασία καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα επέμεινε ιδιαίτερα στην ελάφρυνση του χρέους.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...