Νεά τραγωδία στην Μεσόγειο: Ναυάγιο πλοίου γεμάτο πρόσφυγες

746609-met.jpg

17-11-2016 19:39
Επτά πρόσφυγες πνίγηκαν και περίπου εκατό αγνοούνται έπειτα από ένα νέο ναυάγιο πλοιαρίου στα ανοικτά της Λιβύης στη Μεσόγειο, ανακοίνωσαν σήμερα οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF), οι οποίοι περισυνέλεξαν 27 επιζώντες.
 
«Οι 27 άνδρες που βρίσκονται τώρα στο πλοίο Άργος επέβαιναν σε ένα φουσκωτό που μετέφερε 130 ανθρώπους. Είναι οι μόνοι επιζώντες. Η τραγωδία αυτή είναι αβάσταχτη», ανέφεραν οι MSF στο Τwitter, διευκρινίζοντας ότι έχουν περισυλλέξει και επτά σορούς.Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για τη νέα αυτή τραγωδία, η οποία σημειώθηκε μετά από άλλα δύο ναυάγια επίσης στα ανοικτά της Λιβύης τη Δευτέρα και την Τρίτη στα οποία έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι και 230 αγνοούνται.
Από το Σάββατο περισσότεροι από 3.200 άνθρωποι έχουν διασωθεί από πλοιάρια στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με έναν απολογισμό των ιταλικών ακτοφυλακών που συντονίζουν τις επιχειρήσεις.
 
Ο αριθμός αυτός είναι ίσος με το σύνολο των ανθρώπων που καταγράφηκαν ολόκληρο τον Νοέμβριο του 2015 και αποτελεί, μετά τον Οκτώβριο, νέο ρεκόρ.
Οι αναχωρήσεις προσφύγων από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρά τις κακές μετεωρολογικές συνθήκες.
«Για μια ακόμη φορά, οι συνθήκες στη θάλασσα είναι πολύ κακές», επεσήμανε την Τρίτη στο Twitter η μη κυβερνητική οργάνωση Rainbow for Africa, που προσφέρει ιατρική βοήθεια στους πρόσφυγες πάνω στο πλοίο Iuventa.
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr